Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Artikler sætter tanker i gang


Af Jørgen Tved, Skansevej, Hundested

REAKTION I Gulvmåtten fra d. 11. januar er der to artikler, som må sætte tanker i gang. En med overskriften: Shipping-firma skruer op for coastertrafikken, skrevet af Anders Nordstrand. Og en anden: Kommunen smider fremtiden ud, skrevet af Laila Miermont.

Når man er så heldig at bo i Hundested, hvor man kan se alle de skibe, som skal ned i både Isefjord og Roskilde fjord og naturligvis også til Hundested, så glædes man over, at skibstrafikken bliver større og større - ikke mindst over det stigende antal skibe fra Baltic Shipping. Tænk at en fuldt lastet coaster (mindre fragtskib) kan erstatte 100 lastbiler.

Alle initiativer, der kan fjerne lastbiler fra de meget dyre vejanlæg til vandveje, der aldrig skal asfalteres, bør have vores fulde opmærksomhed og støtte.

Artiklen af Leila Miermont bør også læses et par gange. Det er vel stort set os alle, der er mere eller mindre, optaget af genbrug og beskyttelse af vort miljø. Artiklen handler om de forsøg som foretages på virksomheden DeNova og Reaktor hvor man åbenbart gennem nogen tid har gjort forsøg for at finde frem til en metode, der kan omdanne plast til anvendeligt brændstof, olie og benzin.

Laila minder os om de enorme masser af plastprodukter, som flyder rundt omkring, ikke mindst i vore have. Kan virksomheden finde frem til den rigtige metode for denne omdannelse af plast, kan det blive til både meget store miljøgevinster, og det vil naturligvis også betyde mulighed for meget store økonomiske gevinster.

Problemet er, at mulighed for en stor økonomisk gevinst, måske kan betyde, at sikkerheden omkring  forsøgene, får for lidt opmærksomhed. Virksomheden ligger som bekendt meget tæt på et boligområde og beboernes sikkerhed skal naturligvis have den højeste prioritet. At det er farlige stoffer man bruger ved disse forsøg, fik vi  bevist  ved det uheld eller ulykke, som en stor del af byen blev ramt af. Jeg tror ikke man helt og altid kan sikre sig 100 procent.

Jeg ved heller ikke, om virksomheden nøje har opfyldt de givne betingelser for de omtalte forsøg. Og jeg ved naturligvis heller ikke, om en eventuel produktion kan og bør ske hvor virksomheden ligger i dag, men jeg ser meget gerne, at både stat og kommune gør hvad de kan for at støtte genbrugsprojekter, men altid med borgernes sikkerhed for øje, som det vigtigste. Lailas artikel bør få os alle til at tænke os grundigt om.

 


Publiceret: 18. Januar 2017 10:47

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere