Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Borgmester: Hjemtagelse af rengøring er en succes

Kvaliteten af rengøringen er steget mærkbart efter kommunen har hjemtaget opgaven


RENGØRING Kvaliteten af rengøringen er steget mærkbart efter Halsnæs Kommune i 2016 valgte at hjemtage opgaven fra ISS.

Rengøringsvirksomheden har netop leveret det flotteste resultat i en kvalitetstest nogensinde med tilfredsstillende resultater på 92 procent af de kontrollerede lokationer.


Fantastisk indsats

Dette tal ligger betydeligt over niveauet inden overtagelsen, hvor rengøringsniveauet kun knap 68 procent af stederne var tilfredsstillende.

”Medarbejderne har ydet en fantastisk indsats for at opnå dette flotte resultat. Det viser også, at det var den helt rigtige beslutning at hjemtage opgaven med rengøringen fra ISS, uanset hvilken politisk holdning man måtte have til spørgsmålet om konkurrenceudsættelse.”

“Som jeg tidligere har udtalt, så er det ikke afgørende for mig, om opgaven bliver løst af kommunen eller en privat aktør, men om vi får opgaven løst i den rette kvalitet og til den rette pris, og det må man sige, vi gør efter hjemtagelsen,” siger borgmester Steen Hasselriis.


Faldende sygefravær

Sygefraværet er også faldet betydeligt efter hjemtagelsen. Fra at ligge på 12 procent, er det nu faldet til cirka syv procent.

“Det faldende sygefravær vidner også om bedre trivsel blandt de ansatte. Vi har dermed ikke alene fået en bedre og mere effektiv rengøring – vi har også fået nogle gladere medarbejdere i rengøringen.”

“Så indtil nu har det været en gevinst for kommunen i dobbelt forstand,” fortsætter Steen Hasselriis.


Følger samme standard

Kontrollerne er gennemført af en ekstern konsulent efter INSTA 800-standarden.

INSTA 800 er en fælles nordisk standard for måling af rengøringskvalitet, som kan foregå både ved visuel kontrol og med brug af måleinstrumenter, ud fra i forvejen fastsatte niveauer for kvaliteten af rengøringen det pågældende sted.

Ifølge standarden skal der fire gange om året udføres kvalitetskontrol på alle lokationer, hvor kommunen får gjort rent.


67 lokationer tjekket

Der bliver hver gang udtrukket et antal lokaler hvert sted, afhængig af lokationens størrelse. På skolerne er det for eksempel 50 lokaler.

Hvert lokale bliver gennemgået for fejl og mangler efter standarden.

Der må højst være fem afviste lokaler ved 50 udtrukne.

Alle 67 lokationer i kommunen, hvor Rengøringsvirksomheden gør rent, er blevet kontrolleret af den uvildige eksterne konsulent.

Kun fem dumpede, og de faldt på meget små ting, såsom støv i hjørnerne på en trappe og fladesnavs på gulvet.

jent@lokalavisen.dk


Publiceret: 17. Marts 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt