Borgmester Steen Hasselriis: “Jeg ønsker kun al det bedste for Hundested Havn, og jeg håber fortsat på, at det lykkes at finde en løsning, som alle kan være tilfreds med.”
Borgmester Steen Hasselriis: “Jeg ønsker kun al det bedste for Hundested Havn, og jeg håber fortsat på, at det lykkes at finde en løsning, som alle kan være tilfreds med.”
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Borgmester: “Det er klogere at være lidt smidig”

Borgmester Steen Hasselriis antyder, at Hundested Havn styrer mod et nej til byggeønskerne for Nordmolen


HUNDESTED Hundested Havn og Halsnæs Kommune, ved borgmester Steen Hasselriis, er kommet på kollisionskurs, når det gælder fremtidens udvikling på Hundested Havn. Det handler både om ARCTIC og havnens forslag til boligbyggeri på Nordmolen.

Borgmester Steen Hasselriis mener tilsyneladende, at det er havnen selv, der søger kollisionen:

“Hvis man kører hen ad vejen og ser en betonklods, så er det bedst at køre udenom,” konstaterer borgmester Steen Hasselriis.

Og hvad mener du med det?

“Det forslag Hundested Havn sender frem til brug for en eventuel lokalplan for Nordmolen er i strid med kommuneplanen, både når det gælder byggehøjde og antal etagemeter. Hermed er den også i strid med købsaftalen for Nordmolen. Hvis havnen ønsker at finde frem til noget, der kan vedtages, så er det klogere at være lidt smidig end at køre direkte ind i betonklodsen,” uddyber Steen Hasselriis.

“Jeg er da ærgerlig over, hvis det går sådan, at projekterne må opgives. Og jeg undrer mig over, at havnen ikke ønsker at stille areal til rådighed for et projekt til 175 mio. kroner, som vil bidrage til vækst både for havnen og for hele Hundested,” siger Steen Hasselriis med henvisning til havnens afvisning af ARCTIC-projektet.

“Når havnefoged Søren Brink siger, at jeg ønsker arealet stillet til rådighed gratis, så er det ikke korrekt. Jeg har lagt op til forhandlinger om lejevilkår. Det fremgår også af det brev, jeg sendte til havnen 21. april.”

“Når havnefogeden omtaler et arealbehov på op til 6.500 kvadratmeter, så er det heller ikke korrekt. Han refererer til nogle gamle breve, det gør ikke det hele nemmere. Arealbehovet på havnen er 3.000 kvadratmeter: Selve bygningen kræver 1.500, og udearealet skønnes til 1.500.”

I det brev Søren Brink henviser til står også, at der skal bruges 1.800-2.000 kvadratmeter til parkering. Hvor skal det være?

“Det behøver han ikke bekymre sig om, for der bliver ikke parkering på havnens areal. Der findes flere muligheder. Ved andre attraktioner er det ikke ualmindeligt med parkering, så folk skal gå nogle hundrede meter.”

“Jeg ønsker kun al det bedste for Hundested Havn, og jeg håber fortsat på, at det lykkes at finde en løsning, som alle kan være tilfreds med,” slutter Steen Hasselriis.

Hvis ikke Hundested Havn ombestemmer sig, og accepterer at sammenkæde de to store projekter Nordmolen og ARCTIC, så kører processen omkring havnens byggeønsker på Nordmolen videre. Og så kan betonklodsen allerede vise sig tirsdag 13. juni, hvor Udvalget for Teknik og Miljø tager stilling til, om der er grundlag for at udarbejde en lokalplan for Nordmolen. En sag der kommer op i Halsnæs Byråd tirsdag 27. juni.


Publiceret: 16. Maj 2017 10:46
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere