Chefgreenkeeper Steen Mikael Petersen har travlt med at sætte de populære fuglekasser op langs golfbanen. Foto Thomas Quvang
Chefgreenkeeper Steen Mikael Petersen har travlt med at sætte de populære fuglekasser op langs golfbanen. Foto Thomas Quvang
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Andelsboliger på golfbanen

Asserbo Golf Club er nomineret til Golfsportens Natur og Miljøpris


NOMINERING Når Dansk Golf Union lørdag den 17. marts afholder repræsentantskabsmøde i Korsør, så er Asserbo Golf Club i høj grad med på ’fairway’.

Her afsløres det om den lokale golfklub vinder Golfsportens Natur og Miljøpris 2018. En pris som udover hæder og ære er på 75.000 kroner.

Asserbo Golf Club er nomineret til prisen sammen med Hornbæk Golf Klub og Grenå Golf Klub. Også i 2016 var Asserbo Golf Club nomineret til miljøprisen, da gik prisen til Viborg Golfklub knivskarpt foran Asserbo og Skærbæk Mølle Golfklub.

Siden da er Asserbo Golf Club blevet en endnu mere aktiv medspiller med og for naturen på det store skønne areal omkring Bødkergården. Det er til stor glæde for såvel golfspillere som de mange andre som benytter de naturskønne omgivelser, hvor der er kilometervis af gang og ridestier.


Vandet genbruges

Blandt nye tiltag i forhold til sidst Asserbo Golf Club var i betragtning til miljøprisen skal nævnes klubbens formåen til at genbruge vand fra greenkeepergården til vanding på selve golfbanen.

Vandet fra vaskepladsen ledes gennem sandfang/olieudskiller og herfra til regnvandssøen og derfra videre til opsamlingssøen for så, at ende på banen.

En dejlig blød hynde - vævet af uld fra fårene.
En dejlig blød hynde - vævet af uld fra fårene.

Kompost og urtehave

Også omkring klubbens nyetablere urtehave tænkes der grønt.

Hegnet omkring urtehaven er af grenaffald fra årets beskæringer, og til gødningsbrug i køkkenhaven har klubben i nærheden af klubhuset etableret en kompostbunke, hvor restauratøren komposterer sit grøntaffald sammen med græsafklip og blade fra banen.

Fårene er særdeles effektive klippemaskiner på banens rougharealer.
Fårene er særdeles effektive klippemaskiner på banens rougharealer.

Fugle og vildt

Et af de helt store hit omkring banen er klubbens slag af ’andelsboliger’ på og omkring golfbanen.

Således er fulgelivet på og omkring banen en meget vigtig del af naturen, og særligt stærene spiller en væsentlig rolle i bekæmpelsen af skadedyr. Netop derfor er der hundredevis af fuglekasser omkring banen, og i efteråret blev et stort antal nye fuglekasser udbudt udbudt til klubbens medlemmer – 40 cm2 store boliger med åbent køkken, bad og toilet samt udsigt til golfbanen.

”Salget af disse fuglekasser har været en stor succes, det har givet ekstra opmærksomhed på fuglelivet her, ligesom medlemmerne føler de har en aktie i klubbens miljøarbejde”, fortæller klubsekretær Annie Christensen, der tilføjer, at fuglekasserne er bygget af et medlem på frivillig basis.

I det hele taget er området omkring golfbanen et stort fugle og vildtmekka. Således er mere end 70 forskellige fuglearter observeret omkring banen, og på jorden er der ligeledes rig mulighed for at opleve masser af dyreliv, lige fra kronhjorte til grævlinge og hugorme til pindsvin og masser af mus.


Effektive klippemaskiner

Udover de nævnte og helt nye tiltag har Asserbo Golf Club stadig stor glæde af de firebenede gæster som klubben har lånt af en lokal fåreavler.

Fårene holdes i en mobil solcelledrevet fold, der flyttes rundt på banens rougharealer, hvor de afgræsser områderne på en skånsom måde der fremmer diversiteten i roughen til gavn for både plante og dyreliv.

Såvel golfspillere som besøgende på områdets store stisystem har stor glæde af de fredsommelige dyr, der er et hyggeligt indslag på området, samtidig med at de særdeles effektive som klippemaskiner. En sidegevinst fra fårene er samtidig deres uld som benyttes til bl.a. hynder til de traditionelle klippemaskiner.

Om de mange nye grønne tiltag er nok til at sende miljøprisen til Asserbo vil stå hen i det uvisse frem til repræsentantskabsmødet den 17. marts. Det vil være en grundigt bevaret hemmelighed frem til denne dag. Indtil da går tiden med at klargøre banen og forberede til det store rykind af golfspillere som traditionelt starter sæsonen op den 1. april.


Publiceret: 25. Januar 2018 09:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt