Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Affald, affald, affald


Annemette Rosenborg Eriksen, Hanehovedvej 155, Frederiksværk

SKRALD Kære medborgere på Halsnæs: Naturen er en nådig følgesvend, der hvert forår sørger for at dække vores menneskelige aktivitet deriblandt de støt voksende affaldsdynger overalt langs veje, stier og naturområder.

Ethvert menneske over blestadiet er i stand til at genkende og bruge en affaldsspand eller en pose. Det tyder altså på, at vi har en del sørgelige eksistenser på Halsnæs, for der ligger cigaretpakker, jägermeisterflasker, øldåser, plastik fra sixpacks samt cigaretskod overalt. Alt sammen noget, der skader os alle på sigt. Dertil kommer plastikposer, som nogle steder ligefrem erstatter den naturlige skovbund i stærkt følgeskab af McDonalds-affald.

Det er simpelthen for sølle og viser en lemfældig omgang med hygiejne, når man sviner sit område til og udsætter sine medborgere for en ekstra regning til oprydning, skader dyrene både over og under jorden og generelt får sit område til at ligne en losseplads. Hvor er stoltheden over ens hjemområde?

Jeg fik nok for et par år siden og begyndte at samle ind i store sække og har nu dannet en gruppe på Facebook ved navn Halsnæs Affaldshelte. Mit sigte er, at vi sammen mødes og samler ind på de steder og dage, hvor vi brænder for det. Derved lærer vi nye folk at kende, får god motion, gør en god gerning for os alle og efterlades med en god fornemmelse, når et område endeligt er ryddet for affald og vores flotte natur titter frem igen.

Jeg og nogle andre gæve folk har været i fuld sving allerede og har samlet enorme mængder ind, hvilket har afstedkommet masser af ”thumbs-up”, dyt, støtte og glæde fra folk på vores vej.

Mit håb er, at rigtig mange vil gå ind på siden og selv lægge op til nogle ture. Jeg har fået doneret udstyr fra Ølsted- og Frederiksværks Sportsfiskerforening, så ser I mig ved vejsiden, så stands endelig og hjælp til. Jeg har ekstra udstyr med i bilen til andre frivillige, gæve affaldshelte, og mere doneret udstyr i form af snappere og handsker er meget velkomment.

Dog er det vigtigt for mig at sige, at én fuldtidsansat mand til at rydde op på hele Halsnæs simpelthen er for lidt, selv hvis folk havde selvrespekt og ryddede op efter sig selv. Affald blæser ud af carporte og af trailere, og det tager lang tid at rydde selv en kort strækning. Derfor skal der ikke fyres, men gerne ansættes flere, især hvis man fra politisk hold går ivrigt ind for vækst, for det medfører et øget svineri med alverdens emballage og andet materiale.

På med vanten, folkens! I fællesskab kan vi gøre Halsnæs til den reneste og smukkeste kommune i landet.


Publiceret: 09. Maj 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere