Af sted i samlet flok på Syrevej og videre rundt på Halsnæs, mens nogle kørte de længere ruter rundt om Arresø. Fotos: Jan Stephan

Af sted i samlet flok på Syrevej og videre rundt på Halsnæs, mens nogle kørte de længere ruter rundt om Arresø. Fotos: Jan Stephan

Rekordmange hjulede Arresø Rundt

Motionscykelløb med sol, blæst og styrt

MOTIONSCYKELLØB Arrangørerne af det traditionsrige Arresø Rundt-løb havde på forhånd sat sig for at øge deltagerantallet i år, og det lykkedes: På forhånd havde 455 meldt sig til løbet inden online-tilmeldingen sluttede, aftenen før var der bare 390 tilmeldte og før startskuddet lød kom der flere tilmeldinger, så deltagerantallet kom tæt på de 500.

Dermed var de seneste års deltagerantal på ca. 400 overhalet, og flytning af startområdet fra Liseleje til Krudtværksområdet skulle også vise sig at være en forbedring, da et foreningshus - fremfor telte og pavilloner - betød en fast og mere vejrsikker base for arrangørerne.

Der var nemlig en del blæst, og det fik navnlig cyklisterne på den 58 og 113 km ruterne at mærke på vej rundt om søen, men deltagerne på 24 km-turen Frederiksværk-Hundested tur-retur fik bestemt også sol og vind på næserne.

Det foregik helt planmæssigt, men der blev dog rapporteret om et enkelt styrt, der resulterede i at en deltager blev kørt i ambulance til sygehuset for at blive tjekket.

Borgmester Steffen Jensen skød løbet i gang inden han selv kørte af sted med partikammeraterne, en hyggetur på den korte rute. Også politikere fra både Venstre og SF var på landevejen. Mange andre grupper kørte af sted sammen med familier og venner.

"Det har været en fantastisk dag. Rekorden er slået og vi vender stærkt tilbage næste år," sagde medarrangør Birgitte Benzon Bang, mens hun pakkede et af mad- og drikke-depoterne sammen efter en lang dag og efter måneders forberedelse.

an

Publiceret 13 August 2018 11:40