Nye borgere i Halsnæs: Søren Bloch Nielsen og hans datter Cecilie. Skolen ved Havet var afgørende for deres beslutning om at flytte til Hundested.

Nye borgere i Halsnæs: Søren Bloch Nielsen og hans datter Cecilie. Skolen ved Havet var afgørende for deres beslutning om at flytte til Hundested.

Privatskole fejrer fødselsdag med stor fremgang

Skolen Ved Havet i Hundested runder det første år med 80% elevfremgang

FØDSELSDAG Der var meget at fejre på Halsnæs' nyeste skoles første fødselsdag: Et vellykket første skoleår, tre nye medarbejdere og en noteret elevfremgang på hele 80%.

Den 9. august 2017 var dagen, hvor daværende borgmester Steen Hasselriis klippede det havblå bånd, og officielt erklærede Halsnæs' nye privatskole for åben. En fødselsdag er en fødselsdag, så selv om skolens klokke ikke har ringet ind til første skoledag endnu, var alle skolens medarbejdere og elever samt familier inviteret til en stor og festlig markering af, at Skolen ved Havet runder det første år.

"Skolen ved Havet er noget særligt," indledte skoleleder Charlotte Hertel Kristiansen sin tale til de mange fremmødte. "Selv om mange af jer har ferie endnu, er fremmødet stort her i aften, og det siger meget om den ånd og det særlige engagement, der præger vores lille skole." Charlotte Hertel Kristiansen kunne på dagen byde velkommen til tre nye medarbejdere; pædagog Nina Louise Rasmussen fra Hundested og de nye lærerkræfter Maria Petersen fra Valby og Stefan Holm fra Helsinge.

Vi har fået 80% flere elever, fortæller skoleleder Charlotte.

Vi har fået 80% flere elever, fortæller skoleleder Charlotte.

Alle gamle medarbejdere fortsætter deres gerning på skolen, så forklaringen på de nye medarbejdere skal findes i skolens store fremgang: "Vi har hele 80 % flere elever, end da vi begyndte for et år siden," fortsatte Charlotte sin tale. "Så al mulig tvivl fra for et år siden er gjort til skamme - der var brug for Skolen ved Havet, og vi glæder os til at være flere fagfolk om at sikre den bedst mulige hverdag for vores elever. Der bliver plads til mange tolærer-timer på alle klassetrin, så os garvede medarbejdere skal ikke løbe helt så stærkt, og det bliver ren luksus for eleverne."

Skolevalg afgørende for tilflytning

Sygeplejerske Lene Bruun Werner og skolelærer Søren Bloch Nielsen er sammen med deres to døtre Cecilie og Lærke nye borgere i Halsnæs Kommune, og familien var også at finde til Skolen ved Havets fødselsdag. Cecilie begyndte nemlig i 23H i foråret, mens lillesøster Lærke skal begynde i skolens 0. klasse mandag den 13. august. "Vi boede inde på det allermest trafikerede Nørrebro," fortæller Søren.

"Efter et besøg på Skolen ved Havet blev Hundested vores valg, og det har vi bestemt ikke fortrudt."

"Vi har drømt om at flytte ud af byen de sidste tre år, og har givet os god tid til at undersøge mange forskellige muligheder. Vi har overvejet Hillerød, min svigermor bor heroppe, og min egen familie bor syd for København. Det har hele tiden været det mest afgørende parameter for os, at der var et godt skoletilbud til vores børn, og vi har sat os grundigt ind i tilbuddene alle de steder, vi overvejede at slå os ned. Efter et besøg på Skolen ved Havet blev Hundested vores valg, og det har vi bestemt ikke fortrudt. Skolen ved Havet kan alt det, der blot er ord på mange skoler. Jeg vil beskrive skolen som værende meget autentisk og med en høj grad af nær ledelse. Cecilie stortrives, og vi ser frem til, at Lærke også skal begynde sin skolegang her."

Skolen ved Havet fejrede dagen med arbejdsdag, hvor skolen blev gjort parat til skolestart, præsentation af de nye medarbejdere, hyggelig fællesspisning og kager på bordet.

Kilde: Pressemedd.

Publiceret 10 August 2018 10:21