Borgmesteren valgte at suspendere mødet undervejs i den hede debat om centerråd. Videograb

Borgmesteren valgte at suspendere mødet undervejs i den hede debat om centerråd. Videograb

Centerråd erstattes af ny samarbejds-model

PLEJECENTRE Der er sagt og skrevet meget om nedlæggelse af centerråd på kommunens plejecentre, og på torsdagens byrådsmøde blev emnet endevendt gennem ca. en times debat, inden en ny samarbejdsmodel blev besluttet.

Det vil sige, at de nuværende centerråd nedlægges, men i stedet for at de erstattes af nogle informationsmøder for beboere og pårørende, skal der opbygges en ny demokratisk samarbejdsstruktur a la centerrådene.

Det var netop kritiseret af blandt andre pårørende og nogle politikere, at informationsmøderne var en ringe erstatning, og det budskab så ud til at have vundet gehør i byrådssalen, hvor DF Gitte Hemmingsen var en af de skarpeste kritikere sammen med Anja Rosengreen (F), og Lisbeth Møller (Ø), hvilket fremgik på byrådsmødet, der kan se  på web-tv: KLIK HER

Undervejs i debatten foreslog Helge Friis (A) et kompromis, og hans partifælle borgmester Steffen Jensen valgte at suspendere mødet en 10 minutters tid, inden forslaget om ny samarbejdsstruktur kunne besluttes.

Det betyder, at centerrådene nedlægges ved årets udgang, og at der i perioden frem til 1. januar arbejdes for en ny samarbejdsstruktur, der sikrer demokratiske rettigheder for borgere og pårørende på plejecentrene.

Det forslag var med små ændringer identisk med A og V's ændringsforslag, og da SF også sagde god for den formuliering, kunne 18 byrådsmedlemmer stemme for, mens Enhedslisten og Dansk Folkeparti fastholdt at centerrådene skulle fortsætte i deres nuværende form.

"Kæmpe sejr," fastslår centerrådssuppleant i Hundested, Per Makwarth, der før har kaldt forslaget om nedlæggelse for "en hån mod demokratiet".

"Centerrådene skal erstattes af en ny struktur 1. januar 2019, hvor den demokratiske indflydelse fortsat skal gælde. Anja Rosengreen kæmpede bravt og vi må betragte resultatet som en kæmpe sejr efter en livlig debat. Det var spændende at overvære. Bedre end en fodboldkamp," fortæller han efter at have fulgt debatten i byrådssalen. /an

Opdateres ...

 

Publiceret 22 June 2018 10:48