Gitte Hemmingsen (DF) er på vej med flere kritiske spørgsmål i centerråds-sagen. Arkivfoto

Gitte Hemmingsen (DF) er på vej med flere kritiske spørgsmål i centerråds-sagen. Arkivfoto

CENTERRÅD:

"Det er uartigt ikke at informere os"

PLEJECENTRE Fronterne er trukket skarpt op inden byrådsmødet torsdag aften, hvor et af de sidste punkter på dagsordenen er forslaget om nedlæggelse af centerråd på kommunens plejecentre.

LÆS OGSÅ: FORSLAG OM NEDLÆGGELSE MØDER MODSTAND

DFeren Gitte Hemmingsen har anmodet om at få sagen behandlet på byrådsmødet, og hun har forberedt et indlæg med en stribe spørgsmål om bl.a. baggrund og fremgangsmåde:

"Centerrådene generer jo ikke nogen eller gør de – er det måske fordi der er repræsentanter fra pårørende og Ældrerådet som er blevet for krævende, blander de sig for meget – er det her problemet er?"

Ifølge Gitte Hemmingsen kan det hænge sammen med, at kommunens direktion kommer med forslaget, "fordi én politiker ikke har haft mod på at lukke og slukke centerrådet – det får vi nok aldrig at vide."

"Centerrådene følger jo med i, hvad der sker på vores plejecentre, derfor er det vigtig at pårørende og de beboere som kan deltage og ikke mindst repræsentanter fra Ældrerådet, som ser og lytter og sidder med i centrerådene. Det er det man kalder demokrati. Vi i Udvalget for Ældre og Handicappede har lige haft et dialogmøde med Ældrerådet, men her blev ingen orienteret om at centerrådene skulle lukkes ned. Det er uartigt ikke at informere os i Udvalget for Ældre og Handicappede og Ældrerådet om dette meget vigtige emne. Er der ikke en fire ugers høringsret her?" lyder nogle af de mange forberedte spørgsmål fra Gitte Hemmingsen forud for byrådets møde torsdag aften. /an

Publiceret 21 June 2018 09:01