Nødbehandler Jannik Hansen følger op på elevernes tilstand efter førstehjælp på stedet - de så ud til trods diverse skader at hygge sig med en omgang risret.

Nødbehandler Jannik Hansen følger op på elevernes tilstand efter førstehjælp på stedet - de så ud til trods diverse skader at hygge sig med en omgang risret.

Skolebørn i drama til søs

ØVELSE En større redningsøvelse løb af stabelen onsdag aften, da brandalarmen lød på færgen Isefjord og der kom meldinger om mange tilskadekomne børn på færgen, langt fra land.

Redningsbåde fra Lynæs og Gilleleje var tilkaldt, samtidig med at nødbehandlere og brandfolk mødte op i stort antal for at redde de stakkels børn, der havde fået røgforgiftning, fik skader i hovedet eller på kroppen, og et par stykker var tilmed faldet i vandet. Alle kom sikkert i land, hvor en mindre hær af beredskabsfolk stod klar til at behandle sminkede sår,røgforgiftninger eller tage sig af et meget chokeret 'offer', som redderne måtte forsøge at dæmpe ned midt i virvaret af jamren og teaterblod.

Elever fra Hundested Skole havde sagt ja til opgaven som figuranter, og eleven Kasper syntes, at det virkede meget realistisk.

"Jeg havde 'kun' fået røgforgiftning og kunne godt tale med redderne, men nogle af de andre havde fået slemme skader, så redderne måtte bruge noget mere tid på at finde ud af, hvad der var galt, og hvordan de skulle behandles."

Der var ikke ambulancekørsel inkluderet i øvelsen, og det blev kommenteret af en kammerat med hovedforbinding: "Fint, så skal vi ikke sidde og vente 4-5 timer inde på sygehuset."

Flere af eleverne havde håbet at kunne flyve med den redningshelikopter, der kom til senere, men det var i stedet trænede voksne, som fik lov at deltage i den del af øvelsen.

Beredskabet havde sendt røgdykkere ud på færgen, men de måtte tænke sig til selve røgen, og færgerutens direktør Bo Andersen kom med en forklaring: "Færgen er i normal drift med passagerer og biler om bord, så der er ikke lagt kunstig røg ud, men jeg hører at røgdykkerne i stedet går med en slags slørede masker, og derfor kan det godt være en udfordring at orientere sig om bord. Vi har i forvejen godt slukningsudstyr på færgen, så øvelsen er måske ikke helt realistisk, men det er helt fint at vi på denne måde får øvet samarbejdet mellem de forskellige enheder, som deltager i redningen."

Efter nogle timers øvelse kunne indsatslederne fra beredskab og politi melde "opgaven udført", og så vidt vides er de tilskadekomne mødt ind på deres skole igen. /an

 

Publiceret 17 May 2018 10:20

SENESTE TV