Der bliver allerede gjort reklame for det nye Zoo-samarbejde i Hundested.

Der bliver allerede gjort reklame for det nye Zoo-samarbejde i Hundested.

Sandskulpturfestival:

Fra Hundested til Zoo

Folkene bag sandskulpturfestivalen har lavet speciel aftale med Københavns Zoo

FESTIVAL Zoologisk Have i København skal have sin egen sandskulpturfestival med dyrefigurer, og til den event har arrangørerne fået hjælp af Jens Henriksen og Christian Warrer, som i syv år har stået for festival med sandskulpturer på Hundested Havn.

"Det er alletiders chance, og vi er glade for at Zoo har kontaktet os om en festival i år og de næste to år. Vi er netop færdige med opbygning af skulpturerne her i Hundested, og nu kan nogle af kunstnerne så rykke videre til Zoo for at bygge skulpturer i løbet af de kommende uger," siger Christian Warrer, der mener at samarbejdet kan give noget "nyt blod og frisk inspiration" til de næste års festivaler i Hundested.

"Vi ved hvordan sådan en festival skal skrues sammen og har i forvejen kontakt til en masse dygtige kunstnere. Der har før været en sandskulpturfestival i København, og vi regnede med at der nok ville komme et nyt tiltag på et tidspunkt. Det kommer der nu i Zoo, så er det jo fedt, at vi bliver en del af det," tilføjer Jens Henriksen.

LÆS OGSÅ: MYTER OG LEGENDER I SANDET

Det er planen at der inden sommerferien skal opbygges et område med skulpturer i en bestemt del af Zoo, men der skal også stå enkelte figurer rundt om i haven, fortæller de.

Jacob Munkholm Hoeck, presse- og kommunikationsansvarlig i Københavns Zoologiske Have, fortæller om projektet:

"Hundested har gennem mange år haft succes med sandskulpturfestival, så det var helt naturligt for os at kontakte dem direkte. De har det helt rigtige netværk og en god kontakt til kunstnerne, så de har hjulpet os med at arrangere vores egen festival, hvor 15 internationale kunstnere opfører 20-25 sandskulpturer. En lille håndfuld bliver sat rundt omkring i ZOO, resten samles på et festivalområde i den del af ZOO, der ligger i Søndermarken."

Han fortæller videre, at det overordnede formål er at øge kendskabet til ZOOs naturbevarelsesprojekter i hele verden på en måde, der både fascinerer og underholder – og i den forbindelse forventer man, at sandskulpturerne og den tilknyttede formidling bliver en rigtig stærk løftestang.

"Vi vil gerne genskabe nogle af de situationer, vi står i, når vi bedøver moskusokser på Nordøstgrønland, når vi sætter gps-halsbånd på en tapir i Sydøstasien eller når vi arbejder med at bekæmpe krybskytteri på næsehorn i Sydafrika. De situationer vil vi gerne trække helt ind i ZOO og på den måde iscenesætte det store arbejde, vi udfører ude i verden."

Sandskulpturfestivalen i ZOO løber fra 30. juni–16. september. Adgang sker ved almindelig adgang til ZOO.

 /an

 

 

 

Publiceret 15 May 2018 14:00

SENESTE TV