Lukker efter ’110 farverige år’:

"Der er så meget, jeg er gået glip af"

Nordsjö Ide & Design, det tidligere Farveland i Hundested, er snart fortid, og butikken med bolig er til salg

Af
Jens Patrick Thiede

BUTIKSNYT “Jeg har mange stærke følelser i øjeblikket, men det må jeg slå en streg over. Nu er nu, og jeg vil gerne opleve mit otium, mens jeg er frisk og rask.”

Wagn Johansen, indehaver af Nordsjö Ide og Design (tidligere Farveland) i Hundested, gør en kort status en rolig formiddag i butikkens kontor, hvor hunden sover på en stol.

Der er ophørsudsalg i hans og konen Kirstens butik i Nørregade i Hundested, for snart løber butikken tør for maling i mere end en betydning.

Wagn og konen lukker ned efter mere end 50 års drift.

Malertøj i gave

“Jeg fik et sæt malertøj i konfirmationsgave, så kunne jeg selv regne ud, hvad jeg skulle være. Jeg kom i lære i 1965 hos min bedstefar og drev butikken sammen med min far nogle år, så vi kunne lave en klædelig overtagelse i 1980.”

“Men det er 110 farverige år med virksomheden, der slutter nu,” konstaterer Wagn.

Han er uddannet maler, men har også haft kasketter på som tæppe-, gardin- og ikke mindst farvehandler.

“Mændene i familien var malere, mens pigerne passede forretningen,” siger han og tilføjer, at Kirsten begyndte at passe gesjæften fra 1992, hvor hun kom fra et job i Danske Bank.

På et tidspunkt, da firmaet kørte på højblus, var der fire ansatte i butikken, ti malersvende og et antal freelancere tilknyttet.

Uddøende race

Wagn husker med glæde tilbage på årtierne før finanskrisen, hvor der var det, han kalder “gang i Hundested”. Han mener, det er blevet sværere og sværere at drive butik, efterhånden som flere og flere lukker i provinsen.

“Det er naturens lov. Vi har klaret os på et bredt sortiment og tilbudt hele pakken til kunderne, selvom vi havde vand på tre sider. Men farvehandlere er en uddøende race,” siger han.

Hvordan ser han på Hundested som erhvervsby?

“Det hele trækker ned mod havnen, og det er svært at trække turister op i byen. I gamle dage lugtede der af tjære og olie på havnen, nu er det friture.”

LÆS OGSÅ: Glasjubilæum: "De største øjeblikke er at blive anerkendt af kolleger"

Ånder lettet op

Det er ikke kun butikken, de siger farvel til. De flytter også fra lejligheden oven over forretningen, og det hele er sat til salg. De ved endnu ikke, hvor de havner privat.

Men trods melankolien over at sige farvel til at langt liv i farver, ser Wagn nu fremad.

“Man er 100 procent på hele tiden, når man har egen forretning. Selvom det er en svær beslutning, og jeg er lidt ked af det, så ånder jeg også lettet op.”

“Der er så meget, jeg er gået glip af med børn og børnebørn, fordi jeg har været bundet til forretningen. Det er slut nu, og det glæder jeg mig over,” siger han og sender et tak til alle de trofaste kunder gennem årene.

Publiceret 13 April 2018 10:45

SENESTE TV