Affaldshelte får kæmpe opbakning

Halsnæs Affaldshelte har vind i sejlene: Flere er begyndt at samle affald, og masser af forretningsdrivende støtter op på forskellig vis - også Halsnæs Kommune bakker op om initiativet

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

MILJØ Det strømmer ind med støtte til Halsnæs Affaldshelte, som for alvor har fået vind i sejlene efter omtale her i Halsnæs Avis for 1,5 måned siden.

Siden har også TV 2 Lorry og Nordsjællands TV lavet indslag om de lokale affaldshelte, og også Danmarks Naturfredningsforening er på vej med både artikel og video om initiativet.

“Flere og flere fra Halsnæs i alle aldre begynder at samle ind og bliver affaldshelte. De har fundet ud af, at det er temmelig sejt at give fællesskabet og naturen en hånd,” fortæller Annemette Rosenborg Eriksen, som startede Halsnæs Affaldshelte. Hun fortsætter:

“Der kommer løbende nye folk og firmaer til, som ønsker at støtte initiativet. Det varmer helt fantastisk at blive mødt med så meget glæde og støtte, og det animerer endnu flere til at gå i gang,”

Annemette R. Eriksen får nu assistance fra flere sider, f.eks. har en anden lokal affaldshelt, Pernille Kanto, været i sving med at lave en hjemmeside samt indhente støtte fra diverse butikker.

'Uden mad og drikke, dur helten ikke', lyder et gammelt mundheld. Men affaldsheltene behøver ikke lide nød, når de er ude på opgave, for flere købmænd og restauratører er klar til at stille heltenes sult og tørst - ganske gratis.

En massør har tilmed givet gratis massage til en affaldshelt!

Andre sponsorer har bidraget med sække, affaldstænger og handsker, f.eks. har DeNova doneret 75 tænger m.m.

“Det er en stor glæde at opleve den omfattende opbakning fra lokalområdet,” lyder det fra Annemete R. Eriksen.

Listen over sponsorer bliver bare længere og længere. Alle bliver nævnt på affaldsheltenes nye hjemmeside.

Halsnæs Affaldshelte har også en Facebookside, hvor man kan man følge med i de mange initiativer med at samle affald rundt omkring i kommunen.

Her kan man også melde sig, hvis man har lyst til at deltage og gerne vil låne f.eks. et par affaldstænger.

Kommunen bakker også op

Også Halsnæs Kommune bakker op om Halsnæs Affaldshelte. Annemette R. Eriksen har mødtes med udvalgsformand for Miljø og Teknik, Anja Rosengreen (SF):

“Vi blev enige om, at det vigtigste er, at kommunen sikrer, at det indsamlede affald bliver bortskaffet. Man kan jo ikke bare aflevere usorteret affald på genbrugspladsen og man kan ikke forvente, at folk der samler ind, har mulighed for at transportere det indsamlede væk,” fortæller Anja Rosengreen, som via Pæn Kommune-midlerne har fået afsat 50.000 kroner til at sikre, at Natur og Vej kan afhente det indsamlede.

“Det betyder at vi får lukket ringen - borgerne indsamler og kommunen bortskaffer,” udtaler Anja Rosengreen.

Affaldsheltene kan nu bruge app'en Tip Halsnæs til at melde det indsamlede affald.

“Jeg kan se, at der allerede er mange borgere, der bakker initiativet op - det er så fantastisk. Herreløst affald ejes jo formelt stadig af dem , der har smidt det, men de har overladt oprydningen og udgifterne til fællesskabet. Forhåbentlig får denne bevægelse flere til at rydde op efter sig selv,” slutter Anja Rosengreen.

null

Publiceret 13 April 2018 00:00

SENESTE TV