Smid tøjet for en god sag

Fem lokale kendisser smider tøjet på Nordtorvet - TV2 er med fra morgenstunden

Af
Thomas Quvang

INDSAMLING Det er nu igen tid til at rydde op i garderoben og donere tøj til genbrug. For fjerde år i træk opfordrer Røde Kors os alle til at smide de gamle klude for en god sag i ugerne 15 og 16. Det er en landsdækkende kampagne som kan opleves i flere end 235 Røde Kors butikker landet over, og som er med til at hjælpe sårbare og udsatte mennesker. Og specielt i Halsnæs er der stor opmærksomhed omkring indsamlingen. Røde Kors Halsnæs er i tæt samarbejde med Halsnæs Avis og TV2 om et event på Nordtorvet i Frederiksværk tirsdag den 17. april fra kl. 6.30-9.00. Her lægger Go’ Morgen Danmark fra TV2 vejen forbi, sender direkte fra forskellige events på Nordtorvet, ligesom det populære morgenprogram laver forskellige indslag om Halsnæs Kommune og taler med folk der samler ind til Smid Tøjet Danmark.

Morgenbrød og shampoo

Blandt de events som foregår deler Helge Jørgensen, indehaver af City Bakery, ud af poser med frisk morgenbrød ud fra devicen noget for noget: ”Jeg har altid støttet sådanne gode gøremål, og jeg synes det er en god gimmick. Det går simpelthen ud på, at folk kommer og afleverer deres tøj, det kommer på vægten, og er der mere end fem kilo, så er der en ’Bakery-back’ med frisk brød”, siger Helge Jørgensen. Også Britt Nielsen, indehaver af Salon Pigalle, er med på ideen om, at samle så meget tøj ind på dagen: ”Vi giver simpelthen en klipning i bytte for tøj fra morgenstunden på Nordtorvet, og dertil giver vi ligeledes en gave i form af en shampoo til vores kunder i løbet af dagen, hvis de har mere end fem kilo tøj med til vores tøjcontainer”, lyder det fra Britt Nielsen.

Helge Jørgensen deler ud af ’Bakery-backs’ hvis der bliver afleveret mere end fem kilo tøj. Arkivfoto

Helge Jørgensen deler ud af ’Bakery-backs’ hvis der bliver afleveret mere end fem kilo tøj. Arkivfoto

Hvem smider mest tøj?

I løbet af morgenen bliver der ligeledes en konkurrence på Nordtorvet, hvor fem lokale kendisser simpelthen smider tøjet på scenen foran publikum. Det går i sin enkelthed ud på, hvem af de fem som smider mest tøj til de gode formål. Det kan nu afsløres, at Dorthe Marianne Jensen (SF Halsnæs), Ketil Teisen, Claus Bodenhoff samt byrådsmedlemmerne Sarah Lindemann Thøgersen (A) og Thomas Møller Nielsen (V) smider kludene på scenen. ”Vi håber naturligvis, at disse tiltag vil gøre, at borgerne i Halsnæs Kommune vil donere rigtig meget tøj til den gode sag”, siger John Nicolaisen, formand/butiksleder i Røde Kors i Halsnæs. I forbindelse med den landsdækkende tøjindsamling er der opsat indsamlingsbure/tøjcontainere rundt omkring i kommunen, bl.a. hos City Bakery i Frederiksværk, på Nordtorvet, Salon Pigalle, Frederiksværk Møbler og Tæpper, P-Pladsen ved Menu i Hundested og naturligvis Halsnæs Avis og Røde Kors butikken.

Publiceret 12 April 2018 00:00

SENESTE TV