De bedste øl-steder i Halsnæs

Et udskænkningssted og tre indkøbssteder i Halsnæs belønnes med Danske Ølentusiasters Ølmærke

Af
Thomas Quvang

ØLENTUSIASTER Hele fire steder i Halsnæs bliver belønnet for deres kærlighed til det gode øl på lørdag den 17. marts. Det er Danske Ølentusiaster som denne dag uddeler fire danske øl-mærker. Disse mærker viser, hvor man kan finde et ekstra godt øludvalg. Ølmærket er Danske Ølentusiasters mærke til udskænkningssteder og indkøbssteder, der har et ekstra godt øje til det gode øl. I år tildeles det et udskænkningssted og tre indkøbssteder i vores område.. For at få tildelt Dansk Ølmærke, skal der overordnet være et godt udvalg af øl, der behandles ordentligt og serveres i et godt miljø.

Pejlemærke for ølkunder

“Mærket, der uddeles hvert andet år, er både en anerkendelse af det arbejde, der lægges i at tilbyde kunderne en god øloplevelse, men det er samtidig et pejlemærke for ølkunderne”, siger Charlotte Vibeke Petersen, formand for Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Halsnæs. På dagen indledes festlighederne hos Skjold Burne i Frederiksværk kl. 11.30. Jan Eriksen tildeles ølmærket for sin lange indsats for de gode øl, og for altid at have et stort udbud i sin forretning. På dagen skænker Jan Eriksen lidt op af et par af specialøllene. Kl. 12.30 overrækkes der diplom og ølmærke hos ’Kik-Forbi’ i Kikhavn som tildeles mærket for sit ølvalg og for altid at tage øl hjem på opfordring. På dagen åbner de butikken helt specielt kun til dette arrangement, og skænker op af lokaløllen ’kaffeøl’, der er lavet af ’Det lille kafferisteri’ sammen med Halsnæs Bryghus. Herefter går turen til Haugaard Vine i Hundested, hvor overrækkelsen finder sted kl. 13.15. Haugaard Vine er en nyåbnet forretning fra 2017, som fra start af tog øl hjem fra hele verden, og har stor interesse for det gode øl. Også her vil der være smagsprøver af det gode øl.

Dedikation og tæft

Kl. 14 sluttes der af på Halsnæs Bryghus som modtager ølmærket som det bedste ølskænkningssted i Halsnæs, og i det hele taget nord for Hillerød. Halsnæs Bryghus har modtaget ølmærket hvert andet år siden 2010 udfra husets dedikation og tæft for det gode øl, servering i korrekte glas, servering ved rette temperatur, udskiftning af øllet i forhold til årstiden og sidst, men ikke mindst, husets succesfulde øl-events.

Publiceret 10 March 2018 11:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV