UKC:

Nyt liv i den gamle brandstation

Af
Af Anderes Nordstrand

INDFLYTNING Det nye unge-kulturcenter i Frederiksværks gamle brandstation er så småt taget i brug med indretning af administration og opstart af enkelte aktiviteter.

“Det foregår step-by-step, vores kontorer er ved at være på plads, et rum til e-sport er indrettet, og der har allerede været nogle aktiviteter i huset,” fortæller leder Nina Wittendorff Pedersen, der glæder sig til den kommende åbning efter en periode med forsinkelser i processen med renovering af bygningen.

Der er lagt op til forårsåbning, men datoen er endnu ikke meldt ud.

Sidste uge flyttede elever fra Tieren ind i de nye lokaler: ”Det er en historisk dag. For det er første dag, der er elever i huset. Og det er jo dem, de unge, det hele handler om,” siger Lone Koefoed, lærer i Tieren, Halsnæs Kommunes samlede tilbud til alle 10. klasse-eleverne i kommunen.

Hun har været Tierens repræsentant i hele processen omkring ombygningen af den gamle brandstation, som begyndte for snart tre år siden, og som har involveret mange forskellige interessenter og faggrupper, lige fra arkitekter og byplanlæggere til pædagoger og lærere. Og hun er rigtig godt tilfreds med resultatet.

Siden 2014 har Tieren holdt til på Frederiksværk Gymnasium, og det skal den fortsat i grundfag som dansk og matematik, men undervisningen i de kreative fag foregår nu i den gamle brandstation på Krudtværksområdet, tæt på gymnasiet. Andre fag vil rykke ind efterhånden, ligesom huset vil være åbent for alle andre unge i Halsnæs, når Ungdomsskolen også rykker ind.

Eleverne Andrea og Alberte fra Tieren er også godt tilfredse med huset.

”Her er virkelig fedt,” siger Alberte.

”Ja, og her er pænt og rent og varmt,” supplerer Andrea.

”Og så er det vores sted.”

UKC vil i dagtimerne fungere som skole, og efter skoletid som både klub og undervisning for unge.

Publiceret 08 March 2018 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV