Den klassiske badeby - nu med sauna

LISELEJE Klassisk Badeby er navnet på en ny forening i Liseleje, og de fire bestyrelsesmedlemmer Pia Andreasen, Elin Krogh, Alice Skaubye og Anouschka Andersen er klar til at søsætte det første af en række arrangementer.

Den 17. marts kl. 14 er Liselængen/badehotellet ramme om en historisk dag med et kig på bademoden gennem tiden, og som den måske er set i gamle dage i Liseleje, da det gamle fiskerleje blev en meget populær badeby på Nordkysten. Anouschka Andersen vil fortælle om,  hvordan badetøjet har ændret sig gennem de sidste 125 år, og hun viser sin store samling af historiske badedragter til mænd og kvinder. Det vil også være muligt at købe kaffe og kage i cafeen, hvor der er begrænset plads - så først til mølle ...

Foreningen har eksisteret siden efteråret og er kulminationen på flere aktiviteter i Liseleje, bl.a. den store badedag, med det særlige formål lave en genfortælling af den klassiske badeferie i Liseleje. Med udgangspunkt i visionsplanen for Liseleje, "Den danske riviera", vil foreningen arbejde for turismefremmende tiltag, der relaterer til netop badelivet.

Mobil sauna

Et af de store projekter er erhvervelsen af en mobil sauna. Det er videreførelsen af et pilotprojekt støttet af Halsnæs Kommunes visionspulje, hvor en mobil sauna har været afprøvet henover to weekender i 2017. Det var en succes og har medført efterspørgsel på både saunaklub og vinterbadelaug.

Alice Skaubye fra Foreningen Vennerne har sat som mål at saunaen skal starte op den 1. april. Til dato har hun og Lone Clement fået 10.000 kroner fra Veluxfonden, og der er flere nye ansøgninger i gang. Ideen er at medlemmerne af Klassisk Badeby skal overtage saunaen, når økonomien er faldet helt på plads og der er tilpas mange medlemmer til, at den kan driftes rentabelt. /an

Klassisk Badeby i Liseleje

Formål og initiativer, bl.a.:

• Optimale fysiske rammer for strandens gæster
• Badeklub
• Sauna
• Omklædningsfaciliteter med udgangspunkt i den klassiske badeferie
• Formidling af Liselejes historie, QR-visualisering
• Formidling af badningens historie
• Formidling af viden om naturen
• Aktiviteter på stranden og i naturen der omgiver Liseleje - fks. Store badedag
• Aktiviteter i byen der understøtter stemning af klassisk badeby,"Syng solen ned", deltagelse i Whitenight-arrangementer, m.v.

Medlemsskab via mail: tv@live.dk

Publiceret 07 March 2018 15:00

SENESTE TV