’Stålkids’ gennem byens gader

’Mini-Stålmanden’ skifter navn til Stålkids og omdannes til et motionsløb i stedet for en triatlon

Af
Thomas Quvang

STÅLKIDS Når Frederiksværk Stålmand afvikles den første søndag i september, så er det med en ny konkurrenceform for de yngste deltagere. Tidligere har børn op til 15 år dystet i ’Mini’Stålmanden’ - i svømmehallen, på cykelstierne omkring svømmehallen og til sidst en løbetur ned til Gjethuset. Sådan bliver det ikke til efteråret. Stålmanden for de yngste har skiftet navn til Stålkids, og er samtidig omdannet til et motionsløb i stedet for en triatlon. Stålkids er for alle børn i alderen 0 til 15 år. Men selvom navnet er nyt, bliver det for tredje år i træk afholdt samme dag som de voksnes Frederiksværk Stålmand. Og det er stadig med tre forskellige distancer, så det passer til forskellige aldre og niveauer.

Tre forskellige ruter

Det er således muligt at give den gas på henholdsvis 1, 2 og 5 kilometer rundt i Frederiksværks smukke gader, hvor publikum står klar til at heppe de løbende børn rundt på ruten. Og da Stålkids konkurrencen foregår om eftermiddagen, når de voksne stålsprintere er kommet i mål, er det muligt for voksne at følges med deres børn rundt på ruten - endda uden tilmelding. På den måde kan hele familien være aktiv sammen i fantastiske og festlige omgivelser for blot 25 kroner per barn.

Festdag for hele stålbyen

Sidste år mødte næsten 500 deltagere op til Frederiksværk Stålmand, så dagen er altid en stor festdag for byen og de mange motionister som kommer fra nær og fjern. I år håber arrangørerne DGI Nordsjælland, de lokale foreninger og Halsnæs kommune, at endnu flere dukker op og deltager i den festlige sportsbegivenhed. For at gøre dagen ekstra festlig og for at belønne børnenes gode indsats vil der være medaljer til alle børn ved start- og målområdet ved Gjethuset. Det er allerede nu muligt at tilmelde sig til den første udgave af Stålkids - det foregår via hjemmesiden: www.dgi.dk/staalmand.

Publiceret 07 March 2018 07:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV