VIDEO:

Jomfrurejse med 100 tons betonmodul

TUNG TRANSPORT ?Mandag morgen var der et øjeblik tvivl, om den første af en serie kørsler med tunge betonelementer kunne gennemføres p.g.a. snevejret - men politiet gav grønt lys, og en særtransport med et ca. 100 tons tungt betonmodul rullede fra stålværkshavnen med kurs mod Fjordforbindelsen syd for Frederikssund.

SE VIDEO

Sådan fortsætter serien af kørsler næsten dagligt de kommende måneder. Byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro er nemlig kommet så langt, at de første af i alt 492 betonelementer til brobyggeriet er sendt fra Polen, og da der mangler egnede havnefaciliteter i Frederikssund, er stålværkshavnen i Frederiksværk valgt som indskibningssted.

Det var ikke uden spænding før den første særtransport: ”Det bliver noget af et syn. Lastbilen er cirka 30 meter lang og skal fragte et ekstremt stort og tungt element. Vi kommer til at genere trafikken på ruten, fordi lastbilen kører langsomt. Vi har flyttet skilte for at få plads, og den første tur skal vise, om vi har fået rykket nok rundt på vejudstyret,” forklarede Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet, forud for første køretur med eskorte af politi og følgebiler.

”Den sværeste del på ruten bliver turen gennem rundkørslerne på strækningen. Her skal transporterne helt ned i fart, og trafikken standses af følgebiler. Derfor håber vi, at vores medtrafikanter vil være tålmodige og respektere, at transporterne kører meget langsomt.”

Det lokale firma Henriksen Shipping A/S står for håndtering af det tunge gods, bl.a. med en stor kran med 140 tons kapacitet til at løfte de store elementer fra skibe til de lastbiler, der står for vejtransporten af de 100-110 tons tunge betonmoduler.

Ruten for transporterne er fra Frederiksværk Havn via Havnevej, rute 16/Hundestedvej/Hillerødvej til Kregme, og derfra ad Frederikssundsvej/Rute 211 til Fjordforbindelsens plads ved Roskilde Fjord. Max-farten er ca. 45 km/t på hovedvejene, mens hastigheden er væsentligt lavere gennem rundkørslerne.

Jomfruturen fra Frederiksværk til Frederikssund foregik med nogle forsinkelser, og politiet valgte af sikkerhedshensyn at standse særtransporten tæt på destinationen midlertidigt. /an

Læs mere i ugens avis

 

Publiceret 05 March 2018 11:47

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV