Farligt sted:

"Sæt nu farten ned!"

TRAFIK "Det er et farligt sted, og nogen gange må man springe for livet, når der kommer en bil blæsende gennem rundkørslen," siger Maria som bor i Maglehøjbebyggelsen og ofte passerer fodgængerovergangen ved McDonalds.

Hun og veninden Daniella opfordrer fodgængerne til at se sig godt for, og de har en opfordring til bilisterne:"Sæt farten ned!"

De to har mange skrækhistorier om farlige situationer på stedet. En kammerat blev påkørt og kvæstet. Børn og andre fodgængere føler sig meget utrygge, når de skal over Hillerødvej. Biler kommer pludselig rundt om hjørnet, mens man er nået halvt ud på vejen - og så er det om at springe i sikkerhed. Mødre med barnevogne er tæt på at blive ramt.

"Det er en vej, ikke en racerbane. Det kan være slemt om dagen, men det er værre om aftenen," siger Daniella og nævner en episode, hvor en ambulance måtte hugge bremserne i, fordi en bilist driftede gennem rundkørslen.

"Mange biler kører over de tilladte 50 km/t. Nogle kører 70-80 i timen eller mere, og det gør det livsfarligt at gå over. Vi har talt om det i Maglehøj, og mange synes det er et stort problem. Jeg har talt med mødre, som ikke tør lade deres børn gå over alene," fortæller Maria, og flere forbipasserende på stedet giver de to beboere ret.

"Det er farligt, her bør være en mere sikker overgang," siger én, og beboeren Jennie mener: "Her er ikke 100% sikkert. Man tænker på, hvornår den næste ulykke sker."

"Men der skal måske lig på bordet, inden der for alvor bliver gjort noget?" spørger Maria og Daniella, der foreslår en mere sikker løsning, f.eks. gangbro, men indtil videre opfordrer de til at holde øje og sætte farten ned. /an 

 

Publiceret 23 February 2018 13:41

SENESTE TV