Støtte til to frilufts-projekter

En fælleshave samt Ølsteds sportsfiskere har modtaget midler fra Friluftsrådet

NATUR 22 friluftsprojekter i Region Hovedstaden er kommet et skridt tættere på at blive til virkelighed, efter at Friluftsrådets bestyrelse den 1. februar besluttede at give tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til projekter, som skaber nye muligheder for friluftsliv og naturoplevelser i hele landet.

I Halsnæs fik to projekter midler.

Halsnæs Naturklubs fælleshaveprojekt 'Haver til maver' modtager 50.000 kroner. Pengene udgør et tilskud til etablering af dyrkningshave til brug for skoleelever, naturklub og områdets beboere.

Projektet er baseret på frivilligt arbejde og sker i samarbejde med Hundested Skole. Klubbens medlemmer, primært pensionisterne, vil fungere som 'havehjælpere', og området er offentligt tilgængeligt.

Halsnæs Ølsted og Frederiksværk Sportsfiskerforening har fået 30.000 kroner til at sikre biodiversiteten i Havelse Å.

Projektet angår frivillig pleje af vandløb samt formidling om åens fauna for skoleelever i fire kommuner. Midlerne går til udgifterne til fiskeudstyr, trailer mv.

Tilbuddet formidles aktivt til skoleelever i Halsnæs, Allerød, Hillerød og Frederikssund kommuner, og projektet gennemføres af frivillige.

jent@lokalavisen.dk

Publiceret 12 February 2018 14:15

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV