Mikkel hattrick i Århus

Landsholdsbryderen Mikkel Lassen lagde samtlige modstandere ned ved weekendens Århus Open

Af
Thomas Quvang

BRYDNING Heros var repræsenteret med fem talentfulde drenge samt mesterbryderen Mikkel Lassen, da der i weekenden blev afviklet Århus Open. Et af sæsonens absolut største stævner på dansk grund med atleter fra hele 18 nationer samlet. Her kunne landsholdsbryderen Mikkel Lassen vinde sit tredie Århus Open på stribe, og fjerde ialt i karrieren. Og Mikkel Lassen gjorde det igen. Der blev fulgt op en indtil nu, strålende sæson med lutter turneringssejre, da atleten fra stålbyen kæmpede sig helt til tops. Mikkel Lassen vidste på forhånd, at det bedste skulle frem i det skarpe selskab, og det kom det med en meget fokuseret indsats. Mikkel Lassen vandt alle sine indledende kampe på teknisk fald efter flot kontrolleret og effektiv brydning. I finalen måtte han dog kæmpe tiden ud, inden den norske modstander var besejret med scoren 7-2.

Sølv til Marcus

Blandt drengene var det Marcus Ravn der klarede sig bedst. Marcus kæmpede sig frem til finalen i 35 kg, efter flere hårde indledende kampe, hvor der virkelig blev ’gravet dybt’ fysisk og mentalt. I finalen var der dog udsolgt, og det blev til et nederlag mod en tysk modstander. Alexander Øbro, Emil Jakobsen, Mathias Rasmussen og Matthias Holck røg alle ud efter de indledende kampe, de kunne så sætte sig til rette på tilskuerpladserne og nyde brydning i absolut topklasse. Specielt ungdom og U23 rækkerne bød på kampe af høj international klasse.

Mikkel Lassen på vej mod sejren i 60 kg. klassen

Mikkel Lassen på vej mod sejren i 60 kg. klassen

Publiceret 12 February 2018 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

DEBAT:

Vi skal opdrætte flere fisk

Af Brian Thomsen, direktør Dansk Akvakultur

HAVBRUG Vi er blevet bedre til at spise fisk, men vi skal gerne spise meget mere. Faktisk skal vi helst spise 350 gram fisk om ugen. Fisk er godt for hjertet, og det er en god kilde til proteiner, vitaminer og næringsstoffer. 

Men vi udfordres af, at der ikke er fisk nok i havene til at dække det voksende behov. Akvakultur hjælper med at lette presset på de vilde fisk og tegner sig for ca. halvdelen af de fisk, der hvert år spises verden over – og tallet vokser fortsat. Uden akvakultur ville der ikke være nok fisk til en voksende global befolkning. 

Danske havbrug er en miljøvenlig og ressourceeffektiv animalsk produktion med et lavt klimaaftryk pr. produceret kilo fisk. Alle videnskabelige undersøgelser viser, at der ikke kan registreres en negativ påvirkning af økologisk tilstand i havstrategiområder omkring havbrugene, og havbrugssektoren vil endvidere bidrage med flere fisk samt værdi, vækst og nye arbejdspladser i landdistrikterne.

Brede flertal i Folketinget har vedtaget tiltag, der skal understøtte vækst i danske havbrug. Tiltagene sikrer en god balance mellem benyttelse og beskyttelse af vores miljø- og naturressourcer.

Flere modstandere har desværre valgt at føre skræmmekampagne med falske påstande. Det gælder bl.a. Kirstine Bille (SF) i et debatindlæg den 16. maj. Det er ærgerligt, for det forplumrer en relevant debat om, i hvilket omfang vi ønsker at spise fisk, der er opdrættet under hensyntagen til strenge EU og nationale regler, eller om vi ønsker at behovet skal dækkes af import fra tredjelande.

I forhold til udtalelserne fra Kirstine Bille, så er fakta som følger:

Muslingeopdræt skal ikke løse problemer med lakselus, medicinrester og kobber af den simple årsag, at de danske havbrug ikke har problemer med hverken lakselus, medicinrester og kobber. Havbrugene skal overholde deres miljøgodkendelser og fødevarereglerne ligesom andre virksomheder. 

De nyeste videnskabelige undersøgelser viser, at der et miljømæssigt råderum i Kattegat på over 3.000 tons kvælstof. Derfor er der plads til at udlede ekstra 800 tons kvælstof fra nye havbrug. Det skal også nævnes, at de danske vandområder påvirkes af kvælstoftilførsler fra andre lande. I de åbne vandområder udgør de samlede danske bidrag ned til 1 %.

Det faglige netværk om marine virkemidler, som bl.a. omfatter en række universiteter, har vurderet, at muslingeopdræt er testet og klar til anvendelse. Muslingeopdræt kan være relevant i vandområder, hvor der ikke er et miljømæssigt råderum. Det gælder fx i mange kystnære vandområder.

Det er positivt, at Kirstine Bille, SF, debatterer fødevareproduktion og havbrug. Dansk Akvakultur deltager gerne i debatten, men vi vil insistere på, at debatten føres på et sagligt og fagligt grundlag og ikke med skræmmekampagne og udokumenterede påstande om fx lakselus og ødelagte badestrande.