Fastelavnsguide:

Her er der smæk på tønderne

I denne weekend skal den ’stakkels kat’ slås af tønden - Avisen giver her et overblik over hvor tønden skal ha’ et par på ’katten’

Af
Thomas Quvang

FASTELAVN Traditionen tro byder denne weekend på tøndeslagning og fejring af fastelavn flere forskellige steder rundt i kommunen - her er en lille guide over hvor katten skal slås af tønden.

Spar Ellevej (lørdag)

Lørdag formiddag kl. 10 indbyder købmanden på Ellevej i samarbejde med KFUM spejderne Halsnæs, til tøndeslagning for børn i alle aldre.

Fire forskellige tønder, hvor børnene opdeles efter alder, skal slås ned og herefter kåres kattekonger og kattedronninger, ligesom der er en præmie for dagens bedste udklædning. Her er ligeledes godteposer til alle børn.

I Ølsted skal tønden bare ha’ et par på katten. Arkivfoto.

I Ølsted skal tønden bare ha’ et par på katten. Arkivfoto.

Hundested Havn

Søndag er der tøndeslagning for såvel store som små på havnen i Hundested.

Det er de små størrelser der indleder kl. 11. Dette foregår i Fyrbåken på havnen og der er som altid godt med slik i de tre tønder, hvor børnene opdeles efter alder.

Straks efter at børnene har slået katten af deres tønder, så er det dykkernes tur - og det foregår i havnebassinet. Her venter en ekstra stærk tønde som kan holde til et par slag eller to før den ryger ned.

Igen i år har Hundested Havn, Bryghuset og Menu valgt at støtte den festlige begivenhed, som derfor er gratis for alle deltagere.

Ølstedhallen

SuperBrugsen i Ølsted og Ølsted Borgerforening er vært når slagene fyres af mod tønderne i Ølstedhallen søndag med start kl. 14.

Ved denne festlige lejlighed vil der være tøndeslagning for fem forskellige aldersgrupper, fra de mindste og til de voksne.

Når alle katte er slået af tønden, udråbes kattekonger og kattedroninger i hver gruppe.

SuperBrugsen har sørget for passende fyld til tønderne samt lidt mundgodt til børnene.

HT-Biler, Kregme

Søndag er der tøndeslagning for såvel børn som voksne hos HT-Biler og autoværksted i Kregme med start kl. 14.

Der vil være flotte præmier til kattekongen og dronningen, samt præmier til de bedste udklædte.

Af sikkerhedshensyn er tøndeslagningen rykket udenfor, men traditionen tro bydes der på fastelavnsboller, øl og vand inde i varmen på værkstedet.

Slagter Duelund fyrer ligeledes op under grillen og serverer hjemmelavede pølser ligesom der er slikposer og drikkedunke til børnene.

Legepladsen v/Nyvej Asserbo

Asserbo Borgerforening er traditionen tro vært for fastelavnsfest for alle områdets børn med start kl. 14.

Her er der tøndeslagning og efterfølgende præmier til kattekonger og kattedronninger. Bagefter vanker der fastelavnsboller og sodavand.

Le Papillion, Liseleje

Her starter tøndeslagningen for de små størrelser søndag kl. 13 og en times tid senere er det de voksne der slår katten af tønden.

Her er der gratis fastelavnsboller, at varme sig på.

Melby Sognegård

Søndagen indledes med fastelavnsgudstjeneste kl. 10.30 og herefter er der tøndeslagning med kåring af kattekonge og dronning samt fine præmier til de bedst udklædte.

Strandgården, Lynæs

Kl. 14 indledes med fastelavnsgudtjeneste i Lynæs Kirke og derefter skal katten slås af tønden på Strandgården.

Her bliver der bliver uddelt præmier til kattekongen, kattedronningen og bedst udklædte. Menighedsrådet byder på kaffe/te, saftevand og fastelavnsboller.

Publiceret 09 February 2018 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV