VIDEO:

Piger hyldet for film om kærestevold

Ros fra kendt instruktør til to elever fra Halsnæs

FILM Mille og Tilde, elever på det tekniske gymnasium i Hillerød, fik forleden den ære at vinde en konkurrence i kampagnen “bryd tavsheden”. Do to piger kommer fra h.h.v. Melby og Hundested, og deres film, der handler om kærestevold, fik ros fra filminstruktør Charlotte Sachs Bostrup.

Instruktøren roste, ifølge pigernes underviser Carsten Lundh, blandt andet pigernes film for at være “teknisk og fortælleteknisk på meget højt niveau,” skriver han i en mail til Hillerød Posten. Instruktøren håbede, at pigerne ville være med i den nye generation af filmskabere.

Førstepræmien fik de to for deres film i kategorien i 10. klasse, erhvervs- og produktionsskoler, hhx, htx, stx og andre ungdomsuddannelser .

Vinderne i andre kategorier kom fra hele landet, og kampagnen, som Det Kriminalpræventive Råd har sat i søen, skal lære unge, hvad der er i orden i forhold til kontrol fra en kæreste, og hvor grænserne ligger.

“Netop nu ser vi en række grænseoverskridende handlinger komme frem i spotlyset. Derfor er det helt centralt, at de unge i en tidlig alder bliver bevidste om deres egne grænser og lærer at respektere andres. For at forebygge kærestevold er det afgørende, at de unge er rustet til at få øje på usunde tegn i et kæresteforhold, før det udvikler sig til egentlig vold,” siger formand for Det Kriminalpræventive Råd Henrik Dam i en pressemeddelelse.

Mille og Tilde havde deres mødre med til overrækkelsen af prisen, som de fik af minister for for Fiskeri, Ligestilling og Nordisk Samarbejde  Karen Ellemann MF (V).

SE FILMEN HER

Publiceret 08 February 2018 07:43

SENESTE TV