12-årige Casper skal dyste med Europas bedste

Casper Albæk Mortensen fra Melby er udtaget Dansk Motor Unions talenthold

Af
Thomas Quvang

HALNÆS HAR TALENT “Det er første gang jeg skal køre med om Europamesterskabet, så mit store mål er at kvalificere mig til at køre finaleheatene”.

Det er 12-årige Casper Albæk Mortensen fra Melby der i denne tid forbereder sig til en travl og skrap sæson i såvel Danmark som rundt omkring i Europa.

Casper Albæk Mortensen var blot seks år gammel da han startede som microcross kører på banen i Melby. Den dag i dag har Casper Albæk Mortensen hjemmebane på Kejserdalen i Humlebæk, hvor der køres og trænes på crossmaskinen - en KTM 85CCM.

“Det kræver en rigtig god fysisk form, at køre motocross, så jeg løbetræner og dyrker circletræning flere gange om ugen. Dertil kører jeg løb eller træner hver weekend på forskellige baner rundt om i landet. Ved siden af passer jeg selvfølgelig min skole, jeg går i 6. klasse på Helsinge Realskole” fortæller Casper.

5. plads ved DM

I sidste sæson endte Casper Albæk Mortensen på en 5. plads i sin klasse i kampen om det danske mesterskab, og det har givet den unge crosskører en plads Dansk Motor Unions talenthold.

Dette talenthold har netop været samlet til en træningsweekend, i øvrigt sammen med det danske U/21 speedway landshold, i Haderslev, hvor den stod på fysisk træning, mental træning og kostvejledning. En rigtig god weekend og lærerig sammen med crossvenner fra hele landet.

Når foråret sig nærmer går det så for alvor løs på crossbanerne. Casper stiller til start i kampen om danmarksmesterskabet, og som før nævnt skal også for første gang prøve kræfter med Europas bedste.

Den første EM-afdeling afvikles i Danmark og herefter gælder det afdelinger i Finland, Tyskland, Holland og Slovakkiet.

Publiceret 08 February 2018 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV