Nederlag i debutkamp

Emil ’Prettyboy’ Ptak havde sin modstander til tælling men tabte alligevel

Af
Thomas Quvang

BOKSNING “Emil kæmper med alt han har, er med til at skabe en rigtig herrefight, og trods at han taber med dommerstemmerne 2-1 så er jeg meget tilfreds med hans indsats”. Sådan lød det fra træner Milo Paunovic efter at Emil ’Prettyboy’ Ptak endelig fik sin debut som elitebokser, da han fredag aften var i kamp ved et stævne i Kalundborg. Her var han oppe imod Oliver Rasmussen fra Rødovre Bokseklub. Emil havde det svært i 1. omgang mod en meget akavet og uortodoks modstander som stod med det ’forkerte’ ben foran, noget som Emil absolut ikke havde erfaring med fra træningslokalet. Trods den uvante boksestil kæmpede Emil Ptak sig flot tilbage i kampen, og sendte sin modstander til tælling i 2. omgang. Det var dog ikke nok til at hive sejren hjem. I den tredie og sidste omgang var det Oliver Rasmussen der havde de fleste træffere, og herefter fik sejren af to af de tre dommere ved ringside. “Emil presser på og er med til at skabe en flot kamp, han gjorde sit bedste og skal nok komme igen”, lød det efterfølgende fra Milo Paunovic. Allerede den kommende fredag har ’Prettyboy’ chancen for at komme op på ’hesten’ igen. Her er han sammen med klubkammeraterne Marko Popovic og Aleksandar Sandic tilmeldt et stævne i Jyllinge. I skrivende stund er det dog uvist om der findes modstandere til de tre nævekæmpere fra Stålbyen.

Publiceret 06 February 2018 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

DEBAT:

Vi skal opdrætte flere fisk

Af Brian Thomsen, direktør Dansk Akvakultur

HAVBRUG Vi er blevet bedre til at spise fisk, men vi skal gerne spise meget mere. Faktisk skal vi helst spise 350 gram fisk om ugen. Fisk er godt for hjertet, og det er en god kilde til proteiner, vitaminer og næringsstoffer. 

Men vi udfordres af, at der ikke er fisk nok i havene til at dække det voksende behov. Akvakultur hjælper med at lette presset på de vilde fisk og tegner sig for ca. halvdelen af de fisk, der hvert år spises verden over – og tallet vokser fortsat. Uden akvakultur ville der ikke være nok fisk til en voksende global befolkning. 

Danske havbrug er en miljøvenlig og ressourceeffektiv animalsk produktion med et lavt klimaaftryk pr. produceret kilo fisk. Alle videnskabelige undersøgelser viser, at der ikke kan registreres en negativ påvirkning af økologisk tilstand i havstrategiområder omkring havbrugene, og havbrugssektoren vil endvidere bidrage med flere fisk samt værdi, vækst og nye arbejdspladser i landdistrikterne.

Brede flertal i Folketinget har vedtaget tiltag, der skal understøtte vækst i danske havbrug. Tiltagene sikrer en god balance mellem benyttelse og beskyttelse af vores miljø- og naturressourcer.

Flere modstandere har desværre valgt at føre skræmmekampagne med falske påstande. Det gælder bl.a. Kirstine Bille (SF) i et debatindlæg den 16. maj. Det er ærgerligt, for det forplumrer en relevant debat om, i hvilket omfang vi ønsker at spise fisk, der er opdrættet under hensyntagen til strenge EU og nationale regler, eller om vi ønsker at behovet skal dækkes af import fra tredjelande.

I forhold til udtalelserne fra Kirstine Bille, så er fakta som følger:

Muslingeopdræt skal ikke løse problemer med lakselus, medicinrester og kobber af den simple årsag, at de danske havbrug ikke har problemer med hverken lakselus, medicinrester og kobber. Havbrugene skal overholde deres miljøgodkendelser og fødevarereglerne ligesom andre virksomheder. 

De nyeste videnskabelige undersøgelser viser, at der et miljømæssigt råderum i Kattegat på over 3.000 tons kvælstof. Derfor er der plads til at udlede ekstra 800 tons kvælstof fra nye havbrug. Det skal også nævnes, at de danske vandområder påvirkes af kvælstoftilførsler fra andre lande. I de åbne vandområder udgør de samlede danske bidrag ned til 1 %.

Det faglige netværk om marine virkemidler, som bl.a. omfatter en række universiteter, har vurderet, at muslingeopdræt er testet og klar til anvendelse. Muslingeopdræt kan være relevant i vandområder, hvor der ikke er et miljømæssigt råderum. Det gælder fx i mange kystnære vandområder.

Det er positivt, at Kirstine Bille, SF, debatterer fødevareproduktion og havbrug. Dansk Akvakultur deltager gerne i debatten, men vi vil insistere på, at debatten føres på et sagligt og fagligt grundlag og ikke med skræmmekampagne og udokumenterede påstande om fx lakselus og ødelagte badestrande.