Musik på skoleskemaet

6. klasse på Halsnæs Lilleskole havde besøg af professionel sangskriver

Af
Thomas Quvang

HITMAGERE “Hvor mange af jer har egentlig musik på jeres telefon, som i har hevet ned fra nettet?”.

Der røg en hel del fingre i vejret på ovenstående spørgsmål hos 'De skæve geder' navnet på 6. klasse på Halsnæs Lilleskole i Torup.

Netop musik og sangskrivning var temaet hos klassen, der for en dag havde besøg af sanger og sangskriver Boe Larsen. Det var gennem Koda, som varetager danske komponisters rettigheder, at Boe Larsen lagde vejen forbi skolen og 6. klasse.

Hyldest til Rikke

Det blev til nogle rigtige hyggelige og koncentrerede timer, hvor Boe Larsen satte fokus på det store arbejde der ligger bag en sang, og hvor eleverne i fællesskab fik fornøjelsen af, at skrive deres egen sang, fra spæd idé til færdig sang.

En proces der startede med en fælles brainstorm, hvilke ord skulle med i teksten, skulle det være en glad eller trist sang i dur eller mol.

Efter flere timers arbejde, kombineret med gode grin undervejs, lykkedes det klassen, at lave deres helt eget hit - en hyldestsang til klasselærerinden Rikke, og nej, den var ikke inspireret af TV 2's ørehænger.

En sang som nu har fundet vej til pladestudiet for at blive finpudset og senere udkommer, specielt tilegnet 'De skæve geder'.

Bevidste om det store arbejde

Og tilbage til det første spørgsmål om hvor nemt det egentlig er, at hive musik ned til eget forbrug:

“Jamen vi er blevet meget mere bevidste om, hvor meget arbejde der egentlig ligger bag en sangtekst og en melodi når det hele skal komponeres helt fra bunden. Vi arbejdede koncentreret i flere timer for at få en sang på to vers og et omkvæd, og vi endda havde hjælp fra en professionel sangskriver”, lød det samstemmende fra klassens elever, som nu glæder sig til at høre sangen færdigproduceret.

Publiceret 03 February 2018 13:45

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV