Trænertrio forlænger

Hundested Idrætsklub fortsætter samarbejdet med Michael Schou, Steen ’Store’ Jørgensen og Erik Larsen frem til 2020

Af
Thomas Quvang

FODBOLD Dagen efter at transfervinduet lukkede for denne omgang, blev trænersituationen på seniorfronten i Hundested Idrætsklub ligeledes sat på plads for de kommende år. Således blev der torsdag aften forlænget med den nuværende trio Michael Schou, Steen ’Store’ Jørgensen og Erik Larsen. Dette trekløver fortsætter nu frem til sommeren 2020. Der er hermed tale om en to-årig forlængelse af den nuværende kontrakt.

Målsætningen er oprykning

Kontrakterne blev underskrevet i selskab med HI-formand Bent Christiansen og seniorformand Johnny Olsen, inden træningen torsdag, og det er med en fokuseret cheftræner Michael Schou, der allerede nu har zoomet ind på et meget spændende forår: “Jeg vil ikke pakke noget ind, vi går benhårdt efter oprykning til Serie 1, det er den umiddelbare målsætning”, lød det fra Michael Schou som tilføjede: “Foråret ser fantastisk spændende ud, vi indleder foråret som tophold, men taber vi den første kamp mod ORI (som besejrede HI i det omvendte opgør. red.) så ryger vi ned på en 3. eller 4. plads, det er en vanvittig tæt kreds, hvor alle kan slå alle. Jeg forudser dog, at vi skal slås om oprykningspladserne med Allerød og Hørsholm - og vi har netop Hørsholm i sidste spillerunde, det kan blive et rigtigt gys”. Inden da gælder det den hårde vintertræning og en masse vigtige træningskampe op til premieren i starten af april.

Publiceret 02 February 2018 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

DEBAT:

Vi skal opdrætte flere fisk

Af Brian Thomsen, direktør Dansk Akvakultur

HAVBRUG Vi er blevet bedre til at spise fisk, men vi skal gerne spise meget mere. Faktisk skal vi helst spise 350 gram fisk om ugen. Fisk er godt for hjertet, og det er en god kilde til proteiner, vitaminer og næringsstoffer. 

Men vi udfordres af, at der ikke er fisk nok i havene til at dække det voksende behov. Akvakultur hjælper med at lette presset på de vilde fisk og tegner sig for ca. halvdelen af de fisk, der hvert år spises verden over – og tallet vokser fortsat. Uden akvakultur ville der ikke være nok fisk til en voksende global befolkning. 

Danske havbrug er en miljøvenlig og ressourceeffektiv animalsk produktion med et lavt klimaaftryk pr. produceret kilo fisk. Alle videnskabelige undersøgelser viser, at der ikke kan registreres en negativ påvirkning af økologisk tilstand i havstrategiområder omkring havbrugene, og havbrugssektoren vil endvidere bidrage med flere fisk samt værdi, vækst og nye arbejdspladser i landdistrikterne.

Brede flertal i Folketinget har vedtaget tiltag, der skal understøtte vækst i danske havbrug. Tiltagene sikrer en god balance mellem benyttelse og beskyttelse af vores miljø- og naturressourcer.

Flere modstandere har desværre valgt at føre skræmmekampagne med falske påstande. Det gælder bl.a. Kirstine Bille (SF) i et debatindlæg den 16. maj. Det er ærgerligt, for det forplumrer en relevant debat om, i hvilket omfang vi ønsker at spise fisk, der er opdrættet under hensyntagen til strenge EU og nationale regler, eller om vi ønsker at behovet skal dækkes af import fra tredjelande.

I forhold til udtalelserne fra Kirstine Bille, så er fakta som følger:

Muslingeopdræt skal ikke løse problemer med lakselus, medicinrester og kobber af den simple årsag, at de danske havbrug ikke har problemer med hverken lakselus, medicinrester og kobber. Havbrugene skal overholde deres miljøgodkendelser og fødevarereglerne ligesom andre virksomheder. 

De nyeste videnskabelige undersøgelser viser, at der et miljømæssigt råderum i Kattegat på over 3.000 tons kvælstof. Derfor er der plads til at udlede ekstra 800 tons kvælstof fra nye havbrug. Det skal også nævnes, at de danske vandområder påvirkes af kvælstoftilførsler fra andre lande. I de åbne vandområder udgør de samlede danske bidrag ned til 1 %.

Det faglige netværk om marine virkemidler, som bl.a. omfatter en række universiteter, har vurderet, at muslingeopdræt er testet og klar til anvendelse. Muslingeopdræt kan være relevant i vandområder, hvor der ikke er et miljømæssigt råderum. Det gælder fx i mange kystnære vandområder.

Det er positivt, at Kirstine Bille, SF, debatterer fødevareproduktion og havbrug. Dansk Akvakultur deltager gerne i debatten, men vi vil insistere på, at debatten føres på et sagligt og fagligt grundlag og ikke med skræmmekampagne og udokumenterede påstande om fx lakselus og ødelagte badestrande.