Iværksættere blåstempler kommunen

Halsnæs Kommune får skulderklap af iværksætterne

ERHVERV Kommunerne har i en årrække haft et ry som dårlige betalere, men som iværksætter kan man roligt takke ja, når Halsnæs Kommune ringer med en opgave, melder en af landets velkendte iværksættere, Martin Thorborg, der har startet en stribe firmaer og er adm. dir. i virksomheden Dinero.
Halsnæs Kommune er nemlig en af de seneste kommuner til at blive blåstemplet som en god samarbejdspartner blandt de brugere af Dinero Regnskabsprogram, som sælger til kommunen. 
"Faktisk har 91 af landets 98 kommuner nu fået så flotte bedømmelser, at vi kan blåstemple dem som gode samarbejdspartnere. Det glæder mig, at samarbejdet mellem iværksættere og kommuner nu tilsyneladende er så velfungerende, for sådan har det ikke altid været," siger serieiværksætter Martin Thorborg,  Dinero.  
"At syv kommuner ikke er blåstemplet, betyder ikke nødvendigvis, at de er dårlige betalere eller dårlige samarbejdspartnere. Sandsynligvis har størstedelen af dem bare ikke fået nok bedømmelser til, at vi kan blåstemple dem – endnu."
Han kalder det et "opgør med kommunernes blakkede ry", for evnen til at betale iværksætterne til tiden har nemlig ikke altid været imponerende. En undersøgelse foretaget af Ase i 2014 viste, at 16% af iværksætterne havde haft dårlige betalere blandt kommunerne. En stigning på to procentpoint på to år. 
"Kommunerne har længe haft et dårligt ry i iværksætterkredse. Forhåbentlig indikerer de gode bedømmelser, at kommunerne har strammet op og har fået styr på betalingsfristerne. Det er også nødvendigt, hvis vi fortsat vil dyrke iværksætterkulturen i Danmark. Det, der for en kommune er småpenge, er ofte en livsvigtig indkomst for en nystartet iværksætter, der er gået all in på at etablere egen virksomhed. Vi er nødt til at give gode vilkår til mennesker, der ønsker at starte egen virksomhed – og det nemmeste sted at starte er da at betale regningerne til tiden," slutter Thorborg.
Kilde: pressemedd.

Publiceret 06 December 2017 17:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV