Hurtigere bredbånd i Frederiksværk

DIGITALT Der kommer fuld fart  på bredbåndsnettet, når teknikere fra YouSee er færdige med at installere nyt udstyr i de mørkegrå teknikskabe, der binder Frederiksværks kabelnet sammen. Når det sidste skab er opgraderet og lukket igen i starten af december, har YouSees kunder på kabelnettet fået adgang til gigabredbånd.
”Vores kunder efterspørger høj stabilitet og god kvalitet, og fremtiden bliver blot endnu mere digital. Derfor opgraderer vi hele vores kabelnet til et giganet, så vi kan tilbyde bredbånd med hastigheder op til 1.000 Mbit/s til halvdelen af de danske husstande. Samtidig indbygger vi nye overvågningsalarmer, der gør det muligt at fejlrette, før kunden opdager det. Det vil øge stabiliteten,” fortæller Jacob Mortensen, der er tv- og bredbåndsdirektør i YouSee.
YouSee er blandt de første kabel-tv-selskaber i verden til at indføre den nye bredbåndsteknologi, der giver adgang til hastigheder på helt op til 1.000 Mbit/s, og opgraderingen til giganet bliver gennemført gradvist by for by landet over.
”Når vi er færdige, vil 4.200 husstande i Frederiksværk være blandt de første i Europa til at få adgang til den nyeste bredbåndsteknologi på markedet,” siger Jacob Mortensen og tilføjer, at hele opgraderingen foregår over jorden, så det ikke har været nødvendigt at grave hverken haver eller fortove op.
Behovet for hurtigere bredbånd er steget støt de seneste år i takt med at husstandene fået flere digitale enheder med netforbindelse, og der spilles via nettet, streames f.eks. film og tv samtidigt.
Kilde: pressemeddelelse
 

FRA MEGA TIL GIGA

• Gigabredbånd er navnet på YouSees højhastighedsbredbånd, der leveres via det såkaldte coax-net, den tekniske betegnelse for kabel-tv-net. 1.000 Mbit/s svarer til 1 GIGAbit/sekund.

• YouSees kabel-tv-net dækker ca. 1,4 mio. husstande, svarende til lidt flere end halvdelen af landets husstande.

• Målet er, at YouSee i midten af 2018 skal kunne tilbyde hastigheder på op til 1.000 Mbit/s til halvdelen af alle husstande og 100 Mbit/s til ca. 70 pct. af husstandene.

Publiceret 04 December 2017 16:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV