DEBAT:

Mobil tandklinik

Af Timo Jattu, Det Miljø Radikale Parti
KV17 Under valgmødet på Hundested skole – kom der et spørgsmål fra salen. Der var en forælder der spurgte om tandplejen ville forsætte med at være på den nu nedlagte skole ved Nørregade.
Det Miljø Radikale Parti ønsker naturligvis at der er en tandpleje på samtlige, skoler. Der er naturligvis også et økonomisk aspekt i dette, som formodentlig betyder at det simpelthen er for dyrt med en tandpleje på samtlige skoler.
Derfor foreslog jeg, at vi tager tandplejen ud til eleverne, med andre ord en mobil tandpleje. Det er allerede implementeret med operationsstuer, så jeg ser intet til hindring for at vi ikke kan lave en tilsvarende løsning.
En Mobil tandpleje, betyder også at forældre ikke behøver at tage fri for at følge deres børn til tandlægen, da tandplejen netop køre ud til skolen og de børn som skal til eftersyn. Forældre som af den ene eller anden årsag ikke har mulighed for at transportere deres børn til tandplejen, får på denne måde også aflastning. Endvidere vil de ressourcestærke familier, ikke have behov for at tage fridage, for at få transporteret deres børn til tandlægen – hvilket øger deres jobsikkerhed i længden.
Det ville ligeledes være oplagt at man samarbejdede med en klinik for tandregulering, således at vores skolebørn – blot behøver at gå ud af døren og ind i bussen for at få tandeftersyn, tandbøjle mv.
Det Miljø Radikale parti ønsker en mobil tandpleje.
 

Publiceret 12 November 2017 22:12

SENESTE TV