NNY fortsætter med 100+ elever i 2018

EFTERSKOLE Allerede nu er der gang i tilmeldingerne til næste skoleår på New Nordic Youth, der kan melde om godt 100 elevindskrivninger i 2018/19.
Den overraskende melding kom frem ved åbningsreceptionen tirsdag på iværksætterefterskolen i Torup: Godt 10 måneder før starten på næste skoleår er stort set alle pladser besat, og der er tilmed oprettet venteliste.
"Vi har op til 110-115 pladser, så vi er stort set i mål længe før næste skoleår starter," lyder det fra skolen.
LÆS OGSÅ: NNY-ELEVER RYSTES SAMMEN
Ved receptionen kunne den ene af de to ledere, Jane Holstein, desuden berette om det blomstrende samarbejde blandt eleverne, der kan bruge hinandens kompetencer til f.eks. udvikling af apps, hjemmesider eller når der skal udvikles andre nye ideer. 
Så hvem ved, måske bliver den næste nye hotte app eller forretningsidé udviklet på den nye iværksætterefterskole, hvor 90 elever elever i år arbejder med kompetenceområder som IT, webdesign og business, ud over 9.-10. klasseundervisningen.
Borgmester Steen Hasselriis gav i sin åbningstale udtryk for stor beundring for initiativet og ildsjælenes indsats for at stable skolen på benene efter mere end tre års arbejde, og bestyrelsesformand Michael Lange mente, at  initiativtagernes høje energiniveau er med til at sikre NNYs fortsatte eksistens. /an
 
 
 
 

To af skolens igangsættere og nuværende ledere, Dennis Persckhe og Jane Holstein, fortæller om fortsat stor søgning til NNY.

To af skolens igangsættere og nuværende ledere, Dennis Persckhe og Jane Holstein, fortæller om fortsat stor søgning til NNY.

Publiceret 11 October 2017 11:18

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.