Landmænd vil have flere med i nationalparken

KONGERNES NORDSJÆLLAND Mange møder er der holdt for at sætte rammerne for den kommende nationalpark, og nu ønsker sammenslutningen af landbrugere at gå skridtet videre med et inspirationsmøde den 17. oktober.
"Har du som jordbruger i en af de fem nationalparkkommuner også tænkt på, hvilke muligheder Nationalpark Kongernes Nordsjælland kunne rumme? Så er denne aften lige noget for dig. På mødet vil der være oplæg, der giver ideer til, hvor vi kan nå hen. Vi vil helt jordnært se på, hvordan små og  store jordbrugere kan se fordele ved at  være en del af Nationalparken. Hvordan kan man sikre volumen? Og hvad med afsætning? Og hvordan når vi frem i fællesskab?," lyder det fra formand Søren Grene, Foreningen af landbrugere i Nationalparken Kongernes Nordsjælland.
Foreningen har samlet en håndfuld erfarne fødevareaktører, der med hver sit korte indlæg vil inspirere til, hvordan der kan udvikles nogle miljøbetingede koncepter, som vil have forbrugernes interesse og passe sig for en nationalpark. 
"Der vil på mødet også være mulighed for at komme med forslag til foreningens høringssvar, som skal indsendes inden 23. oktober, og man kan høre, hvordan man stadig har mulighed for at tilmelde sin jord til nationalparken," fortsætter formanden.
Mødet tirsdag den 17. oktober kl. 19.30 finder sted i Skovskolens lokale 32.2, Nøddebo, er gratis og uden tilmelding. Foreningen arbejder for en geografisk mere sammenhængende nationalpark og er derfor talsmand for alle jordbrugere i de fem kommuner, der ønsker at være en del af nationalparken, uagtet om deres jord i øjeblikket ligger indenfor forslaget. Det er foreningens ønske, at arbejde for at nationalparken bliver et dynamisk innovativt område, der giver jordbrugere nye muligheder og at foreningen kan bidrage til at skabe netværk og fællesskaber. /an
 

Publiceret 10 October 2017 13:23

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV