Husker du? Barnestjernen Jan og Flådens Friske Fyre

NY BOG Jan Priiskorn Schmidt har været helt ude af rampelyset, siden han i 1960erne var dansk films barnestjerne i film som Sommer i Tyrol, Min Søsters Børn - og ikke mindst Flådens Friske Fyre, der blev indspillet i Lynæs, Hundested og Frederiksværk sommeren 1965.
Nu bryder han 45 års tavshed og fortæller i en kommende selvbiografi om sit liv som meget ung skuespiller i en stribe danske film sammen med kendisserne Dirch Passer, Ghita Nørby, Ove Sprogøe m.fl., og hvad han f.eks. kan huske fra dengang, Flådens Friske Fyre blev indspillet i lokalområdet, hvor havne, fjord og Auderødlejren var ramme om filmens handling: En fiskerfamilies kamp for at beholde deres indtægtsgrundlag, kutteren, mod mange odds.
Bogen Barnestjernen fra Bryggen udkommer 27. september. /an 

Publiceret 14 September 2017 06:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.