DEBAT:

Færre unge i Halsnæs må ikke betyde færre muligheder

Af Peter Westermann, kandidat til regionsrådet for SF, og Anja Rosengreen, byrådsmedlem og borgmesterkandidat for SF
UDDANNELSE I 2030 vil der være over 300 færre unge i Halsnæs kommune end i dag. Det svarer til at flere end hver femte i alderen 16-19 år forsvinder. Det viser nye tal fra Danske Regioner på baggrund af Danmarks Statistik. Efter år 2030 stiger antallet af unge igen, men indtil da udgør faldet en trussel mod de lokale ungdomsuddannelser, gymnasium, HF og ikke mindst vores lokale erhvervsfaglige uddannelser, som samarbejder med Erhvervsskolen Nordsjælland. 
Ungdomsuddannelserne er en vigtig kilde til liv og udvikling i vores lokalsamfund. Det er vigtigt for os, at der er let adgang til ungdomsuddannelser i alle kommuner. At have adgang til ungdomsuddannelse inden for rimelig afstand og transporttid er noget, man som borger skal kunne forvente. Uddannelse er så vigtigt, at det ikke kun er en sag for den enkelte unge eller den enkelte skole. Det er det et politisk valg, hvordan vi indretter vores uddannelsessystem. 
Vi skal finde løsninger så der også fremover er uddannelser i alle kommuner. SF foreslår blandt andet, at der gives et øget tilskud til skoler, der ligger uden for landets største byer.   
Regionen skal støtte udviklingen på uddannelserne i Nordsjælland, så de fortsat er et attraktivt valg for de unge i fremtiden. Nytænkende interessante fag, samarbejde med andre skoler og oprettelse af lokale uddannelsestilbud, sådan som Erhvervsskolen Nordsjælland har gjort med fx industritekniker og smed i Frederiksværk, skal videreudvikles.  
Hvis de unge har lang transport til uddannelsen, skal den kollektive transport naturligvis være i orden. Det skal ikke være nødvendigt at flytte væk eller transportere sig i flere timer for at komme til en ungdomsuddannelse. 
En levende by er en by, hvor også unge trives.

Publiceret 13 September 2017 19:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV