DEBAT:

Venstre har længe været i tvivlsomt selskab

 
Af Sune Raunkjær, byrådsmedlem Venstre
VALGFORBUND Torben Hedelund har, efter heldigvis at have overlevet sin morgenkaffe, fundet det umagen værd at kommentere på det valgforbund, som Venstre har indgået med DF og Nye Borgerlige.
 
Torben Hedelund har sådan set fuldstændig ret i, at vi i Venstre gerne ser et teknisk valgforbund for at forhindre yderligere borgerligt liberalt stemmespild. Det er også ganske korrekt, at vi ikke har præcis samme holdninger og værdier som de andre partier. Vi er Venstre, Danmarks Liberale Parti, og er vel egentlig også ganske hæderlige som Hedelund skriver.
 
At kalde det for ”et tvivlsomt selskab” kan umiddelbart virke en smule harskt, indtil det faldt mig ind, at det måske Socialdemokraterne selv, Torben Hedelund refererer til. Socialdemokraterne kunne man jo synes var ”det tvivlsomme selskab” ved den konstitueringsaftale Venstre indgik med dem og DF efter sidste valg. På trods af en alliance med både SF og Enhedslisten, der i parentes tabte stort på netop det valgforbund.
 
Om det er fordi rønnebærrene er en smule sure, nu da resten af rød stue holder Socialdemokraterne uden for døren, skal jeg lade være usagt, men en stemme på Venstre vil altid være en stemme på Venstre. Så må valgmatematikken d. 21. november afgøre hvor mandaterne havner.
 
 

Publiceret 12 September 2017 11:57

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.