Offentligt møde om nationalparken

HØRING På onsdag den 13. september inviterer de fem kommuner i den kommende nationalpark Kongernes Nordsjælland til offentligt møde.
Det sker i samarbejde med Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen i forbindelse med høringsfasen, og ved mødet får borgerne mere at vide om nationalparken og bliver klædt på til at indsende høringssvar. 
Mødet starter kl. 19 i Gjethuset, Frederiksværk, hvor Halsnæs Kommunes borgmester Steen Hasselriis byder velkommen, og museumsleder Frank Allan Rasmussen holder et oplæg om Halsnæs industrihistorie og nationalparkens fremadrettede betydning. Derudover vil repræsentanter fra Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen fortælle om miljø- og fødevareministerens forslag til bekendtgørelsen om Nationalpark Kongernes Nordsjælland.
Fristen for høringssvar er senest den 23. oktober til Miljøstyrelsen på mail mst@mst.dk, og alle høringssvar indgår i beslutningen om oprettelse af Nationalpark Kongernes Nordsjælland.
Det bliver den næststørste danske nationalpark, og det store område fra Hundested i vest til Helsingør i øst skal udvikles i samspil med lokalsamfundene, parkens bestyrelse plus de fem store nordsjællandske kommuner Halsnæs, Gribskov, Hillerød, Fredensborg og Helsingør, den kommende nationalparkbestyrelse og lokalsamfundet.
 
 
 

Tidsplan for resten af processen

  • Efterår 2017: Høring og borgermøder, behandling af høringssvar og politisk beslutning i Folketinget om oprettelse af nationalparken og bestyrelsens sammensætning.
  • Begyndelsen af 2018: Bekendtgørelsen vedtages og nationalparken er en realitet.
  • Forår / sommer 2018: Officiel åbning af Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Publiceret 12 September 2017 16:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.