Privatskolen bygger i Lynæs

SKOLE Ombygningen af den gamle Lynæs Børnehave er gået i gang, og konturerne af den nye Skolen Ved Havet træder frem.
Kun en god uge efter, at Skolen ved Havet fik den endelige byggetilladelse fra Halsnæs Kommune, er en hær af håndværkere gået i gang med at omdanne den forladte Lynæs Børnehave til en moderne og indbydende skole.  Der arbejdes hårdt både ude og inde - for sommerferien står for døren og meget skal nås, inden de første skolebørn bydes velkomne i begyndelsen af august.
"Tiden er knap", erkender arkitekt og bygherrerådgiver Anders Skak.
"Men vi er et stort hold med en enorm erfaring i projekter som dette, og er faktisk forud for tidsplanen lige nu. Så skole til tiden - det skal vi nok nå!"
På Skolen ved Havet etableres der lige nu læringszoner til eleverne og indbydende omgivelser for personalet. Tankerne bag skolen om tryghed og trivsel som en forudsætning for faglighed og fællesskab bliver til fysiske rammer, hvor man kan veksle mellem små og store grupper, og hvor man kan indgå i en læringssituation på den måde, der er bedst for det enkelte barn. Den store legeplads er også ved at blive ordnet, og skoleleder Charlotte Hertel Kristiansen er i gang med at beslutte hvilket udstyr, der skal købes for at sikre skolens elever et aktivt udeliv.
"Det er helt vildt at se skolen tage fysisk form", udtaler Charlotte Hertel Kristiansen.
"Arbejdet med at etablere skolen har hele tiden været båret frem af nogle meget præcise tanker om, hvad det var for et skolemiljø, vi ville skabe. Nu kan vi se vores drømme tage fysisk form. Det er stort, og vi må knibe os selv i armen over at være kommet så langt."
Bag den store ombygning står det ejendomsselskab, der erhvervede Lynæs Børnehave tidligere på året. Selskabet kontaktede i marts den husvilde Skolen ved Havet med tilbud om et eventuelt samarbejde. Skolen ved Havet tog imod tilbuddet med kyshånd, og et godt og frugtbart samarbejde indledtes: "Uden vores meget professionelle samarbejdspartner ved jeg slet ikke, hvor vi havde været i dag," udtaler Søren M. Jensen fra Skolen ved Havet. "Selskabet har været en fantastisk partner for os - generøs og oprigtigt interesseret i at skabe de  helt rigtige rammer for den skole, vi gik og drømte om. Nu skabes rammerne, og det går stærkt, og det er stort grej, der er i sving ude og inde. Der er meget langt til en fælles arbejdsweekend, hvor en flok medarbejdere og forældre frisker lidt op, og vi kan snart slå dørene op til en meget gennemtænkt skole, hvor alt er nyt og indbydende. Vi kan ikke være mere glade og taknemmelige end vi er!"
På trods af ombygning afholder skolen stadig Åben Dør-dage hver torsdag 17 - 18.30, hvor interesserede kan kigge forbi og se den store forvandling. Forvandlingen kan også følges på Skolen ved Havets Facebook og Instagram @skolenvedhavet.
Kilde: pressemeddelelse
 

Publiceret 19 June 2017 14:50

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV