Musikalske naboer og venner på scenen

KONCERT Interview med sangeren Helge Engelbrecht  fra Neighbours & Friends inden koncerten i Gjethuset tirsdag aften.
Helge Engelbrecht kendt for hans deltagelse i Dansk Melodi Grandprix og koncerterne Sommersang i Mariehaven, der har været vist på både DR1 og Tv2 Charlie.
Han står i spidsen sammen med Tommy Rasmussen for bandet Neighbours & Friends, som publikum kan opleve live i Gjethuset 21.marts.
Gjethuset tog i sidste uge en lille snak med manden bag Neigbours & Friends.
Hvis du ikke var blevet musiker, hvad ville du så være blevet og hvorfor?
"Så var jeg helt sikkert blevet skolelærer. Det var jeg jo i virkeligheden på vej til dengang for nu så mange år siden, hvor jeg nåede et lille halvt år på Jelling Seminarium, inden musikken ledte mig på afveje. Det har jeg nu aldrig fortrudt."
Hvem ville du spise en god middag med? Død som levende. Og hvorfor?
"Jeg ville nok foretrække at spise middag med en levende person! Nå spøg til side. Jeg ville gerne spise middag med en person, der har noget på hjerte, er god til at fortælle, har sine meningers mod og har gjort sig nogle erfaringer. Det må gerne være een, der har levet et pænt langt liv. Og det er der jo rigtig mange, der har. Johannes Møllehave, Troels Kløvedal, Paul McCartney m.fl. og kunne man gå tilbage i tiden kunne det eksempelvis være Victor Borge. Jeg ville ikke have noget imod at komme omkring musikken også, da det jo har betydet rigtig meget for mig selv."
Hvad er dit bedste minde fra Gjethuset?
"Nu har vi jo kun optrådt i Gjethuset en enkelt gang og uden at fedte for meget for husets personale må jeg nok sige, at vi fik en kongebehandling, da vi var her sidste gang."
Hvad glæder du dig mest til i forhold til den kommende koncert i Gjethuset?
"Jeg glæder mig til hver eneste koncert og da den kommende koncert i Gjethuset er den første efter en god lang vinterpause, er det nok lige dér, hvor jeg mærker det mest. Det bliver dejligt at komme igang igen og så må jeg også sige, at jeg synes der er en helt speciel tone og ånd over Gjethuset, som tiltaler mig meget. Desuden er der jo ikke noget så godt som at være tæt på publikum. Det er vi i Gjethuset og det glæder jeg mig til foruden mødet med publikum selvfølgelig. Det er det vigtigste, det er dem, det handler om."

Lørdag efter lørdag kan man følge det store sommersangsorkester på TV fra de de populære arrangementer ”Sommersang i Mariehaven”, der lokker tusindvis af publikummer til Helge´s baghave i lillebyen Ansager i Vestjylland. Nu gælder det så igen Gjethuset, hvor hele truppen træder op indendøre med koncerten Akustisk Forår 2017.
”Vi har afprøvet de akustiske muligheder ved vore koncerter i Mariehaven og publikum har været ret begejstrede. I marts 2016 samlede vi trådene for første gang til en hel koncert og lagde også vejen forbi Gjethuset, hvor vi havde en forrygende aften. Vi synes, det kalder på en gentagelse og vil glæde os til at vende tilbage”, lyder det fra Hege Engelbrecht, ankermand hos de musikalske naboer og venner i Ansager i Vestjylland

Publiceret 19 March 2017 13:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV