CPH:

DOX-film i Kosmorama og Kino

DOKU-FESTIVAL Halsnæs er en af de mere end 35 kommuner, der til marts får besøg af en af verdens største dokumentarfilmfestivaler, CPH:DOX. Festivalen har eksisteret siden 2003 og viser hvert år over 200 dokumentarfilm fra hele verden til et dedikeret internationalt publikum, og to af filmene på dette års festival vises i Kosmorama den 15/3 og i Hundested Kino den 25/3.
Filmen The Dangerous Life of John McAfee er på plakaten i Frederiksværk. Den Oscar-nominerede Nanette Burstein dykker ned i antivirus-skaberen John McAfees vilde historie og tegner et billede af en paranoid, megaloman excentriker. Efter at have tjent millioner på sin software i 90’erne flyttede John McAfee til Belizes solbeskinnede jungle, hvor han skabte et gangsterbeskyttet frirum med en overflod af stoffer og et harem af unge piger. I 2012 flygtede han til Guatemala efter at hans nabo blev fundet dræbt af pistolskud. Og i 2016 stillede han op som kandidat i det amerikanske præsidentvalg. For vildt til at være sandt? Det siger McAfee selv. Filmen vises i Kosmorama Frederiksværk d. 15/3 kl. 18.30
The Islands and The Whales er en film om Færøernes storslåede natur, som  lægger en dramatisk ramme om indbyggernes liv. Og om ‘The Islands and the Whales’, en billedskøn film fra øriget, hvor menneske og natur har levet med og af hinanden siden tidernes morgen. Men tiderne skifter, og nu er menneskets aftryk på planeten også nået helt op nordpå. Forureningen af havene gør fiskene giftige og folk syge. Men fiskeriet er en integreret del af færingernes kultur og selvforståelse. En læge med et godt hjerte er fanget i dilemmaet i midten. En fængslende film om traditioner, sammenhold og tillid i skyggen af en usikker fremtid. Filmen vises i Hundested Kino den 25/3 kl. 15.
an

Publiceret 18 February 2017 09:00