BRAND:

Sag om alarmsvigt undersøges af Rigspolitiet

BRAND Tirsdag kl. 03.55 fik alarmcentralen melding om brand i en carport i Asserbo, men selv om der er en køretur på blot fem minutter fra brandstation til brandsted, skulle der gå ca. 45 minutter, inden brandbilerne var fremme.
På det tidspunkt var carporten brændt ned, for noget gik skævt med kommunikationen, og Rigspolitiet skal nu undersøge, hvorfor brandvæsenet ikke straks fik alarmmeldingen via det elektroniske kommunikationssystem.
"Vi tager sagen meget alvorligt, og har sendt den til undersøgelse hos Rigspolitiet," fortæller vagtchef Palle Jørgensen, Nordsjællands Politi.
"Vi modtog opkaldet fra anmelderen, der havde ringet 112, og en politipatrulje blev sendt af sted, men af en eller anden grund fik brandstationen ikke den elektroniske melding som normalt. Lige nu ved vi ikke, om der er tale om systemfejl eller andre årsager, men det vil under alle omstændigheder bliver undersøgt grundigt, så det kan blive rettet op," fortsætter vagtchefen, som ikke har oplevet denne type fejl tidligere.
I dette tilfælde stod hverken menneskeliv eller større bygningsværdier på spil – hvad nu hvis det var en virkelig skarp situation? spørger anmelderen Carsten van Hauen, Asserbo, og han fortæller mere om, hvad der skete den nat.
”Vi melder brand på 112 kl. 03.53, og  politiet kommer fra Frederikssund efter ca. 15-20 minutter, men brandvæsenet er her først kl. 4.40. Der rykkes på alarmcentralen flere gange, og politifolkene kalder flere gange på deres radioer.  Resultatet er, at vores carport brændte ned til grunden - heldigt at det ikke handlede om liv eller død, men det er svært som borger at leve med, at alarmsystemet kan svigte så groft,” siger Carsten van Hauen, der tidligere har været brandmand i lokalområdet.
Det er nu op til Rigspolitiets teknikere at klarlægge årsagerne til den svigtende alarmmelding natten til tirsdag den 14. februar. 
an
 

Private fotos

Private fotos

Publiceret 16 February 2017 10:35

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV