Trælast rives ned - og bygges op igen

BYGGERI Bygma-kæden satser stort efter overtagelsen af Halsnæs Trælast i Frederiksværk, hvor gamle trælader netop nu rives ned for at give plads til nye bygninger.
Bortset fra en nyere hal bliver alle bygninger på grunden revet ned, også butikken ud mod Havnevej.
"Det foregår í flere etaper. Først er de gamle lader længst væk på grunden fjernet, og der etableres en stor asfalteret læsseplads. Senere skal der bygges en ny lade på 1.500 kvm. plus en 1.300 kvm. stor bygning til administration og butik med front mod K.A. Larssensgade," fortæller Bygma-direktør Jakob Skriver og tilføjer, at der stadig holdes åbent i byggeperioden, men varesortimentet kan være begrænset.
"Vi samarbejder med Bygma i Hillerød om varelevering til vores kunder, så alt kan skaffes fra dag til dag," siger direktøren, der endnu ikke tør sætte en dato for indvielsen af den nye lokale Bygma - men det bliver "senere i 2017". 
De bygninger, der netop nu nedrives har adskillige årtier på bagen og kan dateres tilbage til den tid, da Nobel og senere Nordlund drev træslast på stedet.
an
 
 

Publiceret 08 February 2017 12:07

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.