SF:

75-årige skal fejres med fest

FORSLAG De såkaldte forebyggende hjemmebesøg bør ændres til en stor fødselsdagsfest for de 75-årige borgere i Halsnæs. Det forslag kommer fra byrådsmedlem og borgmesterkandidat Anja Rosengreen (SF), som mener at en social sammenkomst vil være et godt supplement til det hjemmebesøg, kommunen er forpligtet til at tilbyde alle borgere fra det år de fylder 75 år,
"Det har man eksempelvis gjort i flere år i Ringkøbing-Skjern kommune. Her har man inviteret 75-årige til stor fødselsdagsfest med frokost, lagkage og hygge og samtidig benyttet lejligheden til at overlevere den information som borgerne kan have glæde af. Denne fødselsdagsfest er en festlig positiv tilgang til det at blive ældre, hvilket de fleste mennesker hellere vil fejre, end at blive betragtet som skrøbelig og udsat," forklarer Anja Rosengreen og tilføjer, at tiden kan være løbet fra de lovpligtige hjemmebesøg, der går ud på at informere om seniorernes muligheder i kommunen.
Det er viden om træningsmuligheder, hjælpemidler, IT-kurser og alle mulige andre aktiviteter i kommunen, som kan bidrage til, at de ældre borgere kan være i kontrol og have et aktivt spændende liv.
"En del borgere er efterhånden så velfungerende, når de fylder 75 år, at de ikke har behov for kommunal støtte og de melder derfor afbud. Der er nok større chance for, at de 75-årige takker ja til en fest end til et hjemmebesøg af en sygeplejerske. Festen vil naturligvis ikke mindske borgernes mulighed for konkret hjælp i hjemmet, via hjemmeplejen, til dem der har brug for dette," lyder det fra SF'eren, som  har sat ideen på som punkt på byrådsmødet den 31. januar.
Ifølge Sund By-netværket har ældrefesterne i det vestjyske sat fokus på det sociale miljø og et godt ældreliv med oplæg om ”at passe godt på sig selv og hinanden”, lige som festerne blev besøgt af politikere, gæster fra interesserede kommuner, og journalister fra flere landsdækkende og lokale aviser dækkede begivenhederne.
an
 

Publiceret 12 January 2017 13:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Halsnæs Avis
SENESTE TV