Skuespiller på flugt

ASYL Røde Kors modtagecentret i Auderød sættes på stand-by og bliver buffercenter i tilfælde af øget behov for at huse flygtninge.
Aktuelt er der ca. 250 beboere i den tidligere militærlejr, og blandt dem er den afghanske skuespiller Milat, som er flygtet fra sit hjemland på grund af forfølgelse.
"Lejren skal lukke, og folk fordeles til andre asylcentre, har jeg hørt. Jeg kom til Danmark for to uger siden og føler mig tryg her. Taleban har forfulgt mig, og derfor er jeg flygtet fra Afghanistan. Det vil være farligt for mig at vende tilbage til mit land, for taleban er meget udbredt og forfølger ikke kun folk af religiøse eller politiske årsager - men også fordi de arbejder med for eksempel kunst," fortæller den unge afghaner på engelsk.
Milat deler skæbne med mange andre kunstnere fra bl.a. Afghanistan, mener Roberto Zacharias fra Amnesty Internationals danske afdeling: "Ekstremistiske grupper som taleban forfølger også mennesker, der arbejder med kulturelle aktiviteter som skuespil, billedkunst, skulpturer m.m. Kulturpersoner bliver desværre betragtet som fjender."
Milat er blandt de mange af asylcentrets beboere, der har taget flugten fra deres hjemlande og håber at få asyl i Danmark.
"Ja, jeg vil meget gerne blive og håber at myndighederne vil give mig asyl."
Indtil videre bor han i Auderødlejren, der blev genåbnet som modtagecenter i kølvandet på den store flygtningestrøm i efteråret 2015 og efterfølgende har huset op mod 800 beboere på kortere ophold. De seneste måneder er flygtningestrømmen aftaget, og antallet af beboere er reduceret til ca. 250, hvilket har fået Udlændigestyrelsen til at beslutte en delvis nedlukning, eller stand-by/buffer-løsning, med mulighed for at genåbne pladser, hvis behovet opstår.
an 
 

Publiceret 11 January 2017 10:02

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV