Nye busruter i Halsnæs

Omlægning af ruter fra 30. januar

BUSTRAFIK Med omlægningen får borgere, der bor i den østlige del af Hundested, i Evetofte og i Brederød og Auderød kortere til kollektiv trafik, idet der langt oftere vil køre busser på Frederiksværkvej i Hundested, på Evetoftevej og på Auderødvej.
Det sker med omlægningen af de lokale ruter fra den 30. januar, fortæller Halsnæs Kommune i en pressemeddelelse.

Borgerne får også nye skiftemuligheder mellem bus og tog ved Vibehus og Melby stationer, så de f.eks. hurtigere kan komme fra den nordlige del af Hundested mod Hillerød med skift i Vibehus og lettere kan komme fra Hundested til Liseleje med skift i Melby.

”Med den nye omlægning af busruterne i Halsnæs Kommune vil borgerne opleve en forbedret betjening fra den kollektive trafik. Der bliver flere afgange og bedre muligheder for at skifte fra bus til tog - og omvendt. Så alt i alt bliver det nemmere at komme rundt i kommunen, og flere af de kritiske røster fra tidligere er blevet imødekommet med de nye busruter,” sigMed omlægningen får borgere, der bor i den østlige del af Hundested, i Evetofte og i Brederød og Auderød kortere til kollektiv trafik, idet der langt oftere vil køre busser på Frederiksværkvej i Hundested, på Evetoftevej og på Auderødvej.

Borgerne får også nye skiftemuligheder mellem bus og tog ved Vibehus og Melby stationer, så de f.eks. hurtigere kan komme fra den nordlige del af Hundested mod Hillerød med skift i Vibehus og lettere kan komme fra Hundested til Liseleje med skift i Melby.

”Med den nye omlægning af busruterne i Halsnæs Kommune vil borgerne opleve en forbedret betjening fra den kollektive trafik. Der bliver flere afgange og bedre muligheder for at skifte fra bus til tog - og omvendt. Så alt i alt bliver det nemmere at komme rundt i kommunen, og flere af de kritiske røster fra tidligere er blevet imødekommet med de nye busruter,” siger Walter G. Christophersen, formand for Udvalget for Miljø og Teknik i Halsnæs Kommune. 

På buslinjerne 326 og 327 bliver der også faste minuttal hele dagen igennem.

Sådan kører de nye linjer

Hundestedlinjen – linje 326 – vil køre som hidtil fra Frederiksværk Station til Lynæs. Herfra kører den som ringlinje via den hidtidige rute ad Søndergade til Hundested Station, videre via Lille Karlsmindevej, Lerbjergskolen, Vibehus og Frederiksværkvej til Lynæs og retur mod Frederiksværk. Ringdelen i Hundested betjenes hver anden time med uret og hver anden time mod uret.

Liselejelinjen – linje 327 – vil køre som hidtil fra Frederiksværk Station til rundkørslen i nordenden af Nørregade. Herfra kører den som ringlinje via den hidtidige rute ad Vinderød Skov, Møllevangsvej, Liseleje til Melby og videre via Evetofte, Hundestedvej, Enghaven og retur til Frederiksværk Station. Ringdelen betjenes hver anden time med uret og hver anden time mod uret.

Bybussen – linje 328 – vil som hidtil køre forskellige ruteforløb. Den vil dels køre ture via Kregme og Skovfogedengen. Nogle af disse vil også køre til Auderød. Desuden vil den køre ture til Arresøparken og Skovbakken. Endelig køres tre skoleture mellem Magleblikskolen, Skovfogedengen og Skovbakken.
er Walter G. Christophersen, formand for Udvalget for Miljø og Teknik i Halsnæs Kommune. 

På buslinjerne 326 og 327 bliver der også faste minuttal hele dagen igennem, hvilket gør det langt nemmere at bruge linjerne, da man ikke behøver huske på, om bussen nu kommer på minuttal 12, 18 eller 36 i den time, du skal bruge den.
 

Publiceret 11 January 2017 19:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV