Ikke grund til panik:

Gåsejagten er gået ind

JAGT Mænd i beskyttelsesdragter er set på en mark mellem Evetofte og Hundestedvejen, hvor de angiveligt skyder og slæber rundt på døde fugle, lød en melding fra en bekymret beboer.
Der er dog hverken tale om massedrab på gæs eller svaner - ej heller om udbrud af fugleinfluenza som brugen af beskyttelsesdragter måske kunne indikere - det handler om regulær jagt, forklarer vildtkonsulent Niels Worm, Naturstyrelsen Nordsjælland.
"Det der ligner levende gæs på billedet er i virkeligheden plastik-lokkefugle, som jægerne sætter op for at tiltrække flokke af gæs," fortæller han.
"Der er masser af gæs, og jagten på dem er i gang. Det er lidt af en succeshistorie, for bestanden af især grågæs vokser støt i modsætning til andre fuglearter. Gæs kan komme i store flokke, og slår de sig ned på en mark, kan de godt finde på at spise en masse af afgrøderne," fortæller Niels Worm, der mener at jægernes hvide dragter er camouflage, mens nogle af de hvide plamager på billedet er jagtskjul, og på afstand kan de ligne svaner.
an
  
 

Publiceret 10 January 2017 14:41

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV