FREMSTØD:

Stort potentiale i lystfiskeri

TURISME Lystfiskerturismen er på vej frem, og der ligger store indtjeningsmuligheder i hav og fjorde omkring Halsnæs og i lokalområdets søer.
Det kom frem på Fishing Zealands opstartsmøde om et samarbejde, der kan løfte turistbranchen, erhvervsliv og lystfiskerklubber - for alt i alt handler det om millioner af kroner, når danske og udenlandske lystfiskere sætter kursen mod de gode fangststeder.
"Der er helt klart et stort potentiale," konstaterer byrådsmedlem Sune Raunkjær (V) efter torsdagens opstartsmøde, hvor en stribe lokale virksomheder og foreninger var med.
"Jeg er absolut ikke ekspert på området, men de tal der blev præsenteret vidner om, at der er penge i lystfiskeri - for overnatningsstederne, for butikker og fiskeklubber blandt mange andre. Samtidig foregår lystfiskeri mest forår/efterår, så man kan sige, at det vil forlænge turistsæsonen her i Halsnæs. Den indsats vil kommunen gerne være med til at få ud over rampen," fortsætter han og oplyser, at et af de første tiltag er en lystfiskeruge i skolernes efterårsferie.
Undersøgelser giver et fingerpeg om det økonomiske potentiale: For hver kilo stangfanget ørred er der en såkaldt socioøkonomisk gevinst på 2.500 kroner, hvoraf en del af beløbet går direkte til lokale turistvirksomheder såsom overnatningssteder - og så kan beløbet ellers ganges op i forhold lystfiskernes samlede fangster ved f.eks. Nordkysten eller i fjordene.
Fishing Zealand har lagt op til samarbejde mellem mange aktører, og bæredygtighed er en del af konceptet for at undgå overfiskning. Mange tyskere bruger en del penge på lystfiskeri i bl.a. Jylland, og nu skal de have øjnene op for Halsnæs' kvaliteter: Et par tyske journalister kommer denne måned på pressetur for at tjekke fiskesteder og overnatningsmuligheder. 
Danmarks Sportfiskerforbund tog initiativet til Fishing Zealand for seks år siden og samarbejder med kommuner, lokale virksomheder og turistorganisationer om at udvikle lystfisketurisme og forbedre fiskemuligheder i hele regionen. 
an

Fishing Zealands tal giver et fingerpeg om økonomiske muligheder i millionklassen. Foto: Sune Raunkjær

Fishing Zealands tal giver et fingerpeg om økonomiske muligheder i millionklassen. Foto: Sune Raunkjær

Publiceret 08 September 2016 11:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.