Morten H. Nielsen har målt denne max-hastighed i sit firma Nordic Shopper.

Morten H. Nielsen har målt denne max-hastighed i sit firma Nordic Shopper.

Sløvt internet:

"Erhvervslivet er kastebold"

NETDÆKNING Det kan være svært at drive it-baseret virksomhed i Halsnæs, når udbyderne på gode dage kan levere max-hastighed på 20 mbit/sekund på den nuværende internetforbindelse i området.
TDC: VI HAR EN STÆRK INFRASTRUKTUR
Morten H. Nielsen, handelsvirksomheden Nordic Shopper i Frederiksværk, har været i kontakt med flere udbydere om hurtigere netforbindelse, og han konstaterer nu:
"Det lyder som om, at erhvervslivet her i Halsnæs Kommune er blevet kastebold mellem TDC Erhverv og Yousee, for ingen vil vedkende sig ansvaret om at etablere en hurtig fibernetforbindelse eller bare give et tilbud om sådan en forbindelse til erhvervslivet - ikke engang som privatperson kunne man få et tilbud," forklarer han og giver eksempler på korrespondance med TDC Erhverv.
Tilbud om garanteret 15 mbit-forbindelse er for lidt, skiver Morten H. Nielsen i et svar til udbyderen - i øvrigt med stor forundring over, at det er en langsommere forbindelse i forhold til hans nuværende Telenor-forbindelse, der bruger samme ledninger som TDC.
"Nej, en bredbåndsforbindelse på 15/1 har ingen interesse, da jeg lige nu har en 22/2 mbit-forbindelse fra Telenor på samme kobberforbindelse og samme central, det vil ikke give mening at gå ned i hastighed - samtidig undrer det mig, at man fra jeres side kun ønsker at tilbyde mig en langsommere forbindelse end en konkurrent, som lejer sig ind på jeres kabler og central.
Carsten Bryder, teknisk direktør i TDC , forklarede os ellers på et møde her i Halsnæs kommune den 5 februar 2016, at vi som erhvervsvirksomhed i kommunen sagtens kunne bestille fibernetforbindelse til vores virksomhed," svarer den undrende virksomhedsejer.
Her breder mystikken sig, og har offentligheden i det hele taget fået klar besked på mødet den 5. februar? Morten H. Nielsen tvivler efter forsøg på at afklare, om han kan få hurtigt fibernet: 
"Så jeg vil meget gerne have en forklaring på, hvorfor jeg ikke kan få et tilbud på en etablering af en fiberforbindelse fra TDC, når jeres egen tekniske direktør siger, at der sagtens kan lade sig gøre," skriver han til TDC, der omsider replicerer: "Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at etablere en fiberforbindelse på din adresse. Carsten (Bryder) har anbefalet Yousee fiber, som er en del af TDC koncernen. Du skal dermed prøve at kontakte dem, da der ifølge Carsten er 91 % af helårsboligerne i Halsnæs, der kan få Yousee."
Morten H. Nielsens beregninger ud fra to tilbud på hurtigt internet lyder på enten 362.000 kroner over tre år, eller en pris på 485.704 kroner inkl. tre års binding.
an
 

Publiceret 18 February 2016 10:43

SENESTE TV