Færdigt arbejde! Tobias foran sit nyplantede træ. Fotos Thomas Quvang
Færdigt arbejde! Tobias foran sit nyplantede træ. Fotos Thomas Quvang
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

200 træer plantet i skoven

Skolebørn genplanter planeten og arbejder for et bedre klima
GENSKAB PLANETEN "Maaaads-jeg har plantet fire træer, må jeg plante nogle flere".

Området omkring shelteret i Vinderød Skov summede af liv torsdag middag, da skoleeleverne fra Frederiksværk Skole afd. Enghavens elever på mellemtrin 4. -6. klasse, plantede 200 træer i det område, hvor den sidste alvorlige storm lagde en masse træer ned.

Efter en grundig instruktion fra lærer og naturvejleder Mads Christensen blev eleverne udstyret med spader og små træer, og så var det ellers bare om at komme i gang.

Omkring 50 ivrige drenge og piger deltog i projektet Genplant Planeten, som en del af skolens udeskoleprojekt.


Et bedre klima

Projektet Genplant Planeten er et landsdækkende projekt, som giver børn mulighed for selv at handle aktivt for et bedre klima ved at plante træer og samtidig arbejde innovativt og løsningsorienteret med klima.

Det er samtidig et projekt der passer som 'hånd i handske' for eleverne på mellemtrinet på afd. Enghaven.

Hele mellemtrinnet på afd. Enghave fungerer i dette skoleår som udeskole. Dvs. at én dag om ugen er alle elever i 4., 5. og 6. klasse uden for klasseværelset. Det særlige udeskolekoncept betyder, at aktiviteterne udenfor klasseværelset forberedes og efterbearbejdes inde i klassen – og denne inde-ude-inde systematik sikrer, at der er masser af læring i udeskolen.

”Udeskolen giver os flere veje ind til elevernes læring. Vi lærer og husker bedre, når vi gør noget med hele vores krop og bruger alle vores sanser, fremfor kun at lytte eller læse. Mange af vores børn har brug for helt konkrete oplevelser, for at forstå bøgernes abstrakte sprog og indhold", fortæller Mads Christensen.

50 ivrige skolebørn plantede 200 træer i Vinderød Skov.
50 ivrige skolebørn plantede 200 træer i Vinderød Skov.

Varm cacao

Indtil nu er både elever, lærere og forældre meget begejstrede for udeskolen.

Forløbene, der er gennemført siden sommerferien har både en høj faglig kvalitet og har løftet elevernes trivsel og skoleglæde.

Netop trivsel og skoleglæde var der masser af hos børnene i skoven, der efter endt arbejde kunne nyde madpakkerne samt velfortjent varm cacao i shelteret.


Publiceret: 11. November 2016 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt